in

TAR: Plan pražnjenja spremnika za papir, plastiku i staklo

Usluga Poreč objavila je plan pražnjenja spremnika za selktirano prikupljanje otpada za Općinu Tar-Vabriga. Papir i karton kao i plastična ambalaža u pravilu će se sakupljati svaki drugi tjedan naizmjenično, a staklena ambalaža jedanput mjesečno.

Pravnim subjektima na području Općine Tar–Vabriga koji su do sada imali pražnjenje srijedom to će se odsad obavljati utorkom, odnosno sve prema priloženom planu.

Prilikom odlaganja otpada u spremnike potrebno se je pridržavati uputa te u spremnike odlagati čistu i ispranu ambalažu za koju je spremnik namijenjen. Na svakom spremniku nalazi se naljepnica sa oznakom koja vrsta otpada se smije, a koja ne smije odlagati u pojedini spremnik te ukoliko postoje kakve nedoumice oko pojedine vrste otpada na našim web stranicama nalazi se kratka brošura abeceda otpada. Abecedu možete preuzeti i pogledati ovdje.

Kao i kod sakupljanja miješanog komunalnog otpada, spremnik je u dane odvoza potrebno postaviti na vidljivo mjesto uz ulicu kako bi se omogućilo nesmetano pražnjenje spremnika od strane naših djelatnika. Ističemo da se ova usluga ne naplaćuje dodatno no također napominjemo da spremnici u kojima se ne nalazi odgovarajući otpad, neće se isprazniti. Kao obavijest o istome, na spremnik će se nalijepiti naljepnica upozorenja čime će takav spremnik, ukoliko je naravno uklonjen sav nepropisno odloženi otpad, isprazniti u slijedećem terminu prema planu sakupljanja.

Ukoliko netko od korisnika nije preuzeo svoje spremnike, iste može preuzeti u reciklažnom dvorištu Košambra, Garbina 10, Poreč, od ponedjeljka do petka od 07.00 do 17.00 sati.

Omogućena je i dostava na kućnu adresu za što možete kontaktirati broj 091 443 0042.

Raspored prikupljanja otpada pogledajte na linku https://tar-vabriga.hr/uploaded/Plan-primopredaje-selektivnog-otpada-opcine-svibanj-2021-1621249225099.pdf

POREČ: Objavljen datum Vinistre koja će se prvi put održati na Peškeri

U utorak nove cijene goriva – nešto će biti skuplje, a nešto jeftinije