in

U CMIK-u u Novigradu: Tjedan u znaku druženja s filmom – od hrvatske premijere Shazama do talijanskog dokumentarca

Foto - Film Shazam u CMIK-u Novigrad

Za nama je sadržajno bogat tjedan u novigradskom CMIK-u, koji je u najvećoj mjeri protekao u znaku dvaju uspješnih kazališnih gostovanja, oba posvećena Danu žena kojega smo obilježili proteklog tjedna. Na sam Osmi mart dupkom puna dvorana CMIK-a zabavila se uz predstavu Sve o muškarcima Teatra Gavran, a dobru i veselu atmosferu dodatno je potaknula „čašica dobrodošlice“ koju su brojnoj publici, mahom pripadnicama „nježnijeg spola“, ponudili domaćini, zahvaljujući buzetskoj Auri koja je za ovu prigodu donirala ponešto od svojih omiljenih destilata.

U subotu je pak publika uživala u predstavi pod nazivom Francamente, monodrami izvrsne Petre Bernarde Blašković, pulske glumice s osječkom adresom, u kojoj Blašković kroz ovaj svoj autorski kazališni projekt odaje hommage poznatoj talijanskoj lijevoj aktivistici i kazalištarki Franci Rame. 

Tjedan koji slijedi donosi pak raznovrstan kino-program. Otvara ga u četvrtak (16. 3.) od 20 sati, na dan hrvatske premijere, film Shazam! Bijes bogova (Shazam! Fury of the Gods), nastavak akcijskog znanstveno-fantastičnog blockbustera, pun akcije i smijeha. Superheroj Shazam je cinični tinejdžer koji se trudi pronaći svoje mjesto u svijetu i ne zna ništa o takvim junacima, a kamoli kako biti jedan, iako to – silom prilike – postaje. U njegovom se životu naime sve vrti oko magične riječi koja ga transformira u njegov odrasli alter ego superheroja, Shazama.  

Petak (17. 3.), na CMIK-ov „Obiteljski dan“, kada su ulaznice jeftinije kako bi u kino privukli cijele obitelji, donosi pak animirani film Priče iz skrivenog grada: Neustrašiva Dina (Daisy Quokka: World’s Scariest Animal). Mališani će kroz crtić navijati za vječno optimističnu kuoku Dinu koja ima jedan naizgled nemoguć san – pobijediti u „Najstrašnijim igrama na svijetu“. Što je to zapravo kuoka i hoće li Dina uspjeti u svome naumu, doznajte uz ovaj zanimljivi crtić u petak od 18 sati.          

Podsjećamo kako se ulaznice za kino projekcije mogu kupiti online na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr ili na blagajni CMIK-a sat vremena prije početka projekcije.             

Trodnevno druženje s filmom u CMIK-u zaključit će u subotu (18. 3. / 20 h) hvaljeni i nagrađivani talijanski dokumentarac Futura. Riječ je o filmu nastalom na temelju kolektivnog istraživanja koje je za cilj imalo ispitati ideju o budućnosti djevojaka i mladića između 15 i 20 godina, koje su autori filma susretali tijekom dugog putovanja Italijom. Portret je to zemlje promatran očima talijanskih tinejdžera koji između želja i strahova pričaju o mjestima u kojima žive, svojim snovima i očekivanjima. Film bi posebno mogao biti zanimljiv mladoj, teenagerskoj publici, obzirom da u njemu njihovi talijanski vršnjaci, djevojke i dječaci u dobi od 15 do 20 godina, vrlo otvoreno progovaraju o svojim vizijama budućnosti, čežnjama, strahovima…

Ulaz na ovaj prvi u nizu dokumentarnih filmova u CMIK-u je besplatan.

Tjedan će u nedjelju u 20 sati na velikoj pozornici CMIK-a zaključiti svečano otvaranje Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće, koja će se potom narednih dana, sve do idućeg petka, održavati u prostoru dviju novigradskih osnovnih škola te okupiti mlade nadarene kreativce iz cijele Hrvatske. 

Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.

Močibob, Peršurić, Korunić i Poropat - Foto Grad Poreč

POREČ: Mlada tvrtka Evoluta u Filipinima proizvodi inovativni beton. Osvojili su već i vrijednu nagradu

agata novigrad izložba benjak

NOVIGRAD: Otvorena izložba Giulijane Benjak “Od reciklaže do kreativnosti”