in

U petak otvorenje Adventa Poreč – svakoga dana bogati program na više lokacija

Foto Advent Poreč

Paljenjem lampica u Parku Matije Gupca u petak, 17. prosinca u 17 sati i službeno se otvara jedan od najljepših advenata u Istri – Advent Poreč/ Avvento Parenzo. Uz odbrojavanje do paljenja lampica, sve će goste porečke starogradske jezgre dočekati nove dekoracije, svjetleći štulaši, koncert Gordana Gregurovića i banda te Hit Revival Banda, uz bogato dekorirane pohotopointove, te gastronomsku ponudu na adventskim kućicama. Paralelno će se u Gradskoj knjižnici održati predstavljanje knjige “Svjetlokazi” Tomislava Milohanića, dok u kinu igraju „Jahač zmaja“ i „Spiderman: Put bez povratka“.

advent poreč
Foto Advent Poreč

Ovogodišnje izdanje Adventa Poreč/Avvento Parenzo odvija se pod motom „ulicama staroga grada“ jer će se, osim u samom srcu starogradske jezgre – u Parku Matije Gupca, Gradskoj knjižnici i kazalištu, program održavati i na Trgu slobode, Eufrazijevoj ulici, kod Istarske sabornice i na rivi. U organizaciju su se, osim na adventskim kućicama u Parku, pridružili i lokalni ugostitelji na navedenim lokacijama koji će svojom ponudom i programima obogatiti ovogodišnje izdanje Adventa.

Program će se odvijati svakodnevno, a osim žive glazbe na više punktova, pripremljene su brojne radionice u organizaciji DND Poreč, dječje predstave Teatra Naranča, Birikine i IRTA-e, mađioničar, adventsko fotkanje s Djedom Mrazom, pub kviz, karaoke party, festival Veseli glasi, potraga za blagom za velike i male, kao i već tradicionalne Adventska utrka humanitarnog karaktera, Slatko jutro Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića, podjela bakalara za Badnje jutro te Žive jaslice u organizaciji Župe Poreč.

Za najmanje je na Adventu osiguran i poseban kutak u kojem se nalaze borovi koje će vlastitim ukrasima dekorirati djeca porečkih dječjih vrtića, kao i pohotopoint s vlakićem te Kuća Djeda Mraza.

Advent Poreč/Avvento Parenzo održava se od 17. prosinca do 2. siječnja, organizatori su Grad Poreč-Parenzo i TZ Grada Poreča, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec    

adventska bajka vižinada 2019

Kreće VRIME BOŽIĆA u 𝗩ižinadi

policija nesreća

Gađali kamenjem policijsko vozilo i ozlijedili policajku