in

U Žatiki od 4. listopada sajam SPORTFEST – akrobacije, utrke, veslanje s braćom Sinković i borba protiv Željka Mavrovića

U Poreču kao poznatom sportskom gradu, od 4. do 6. listopada 2019. održat će se Sport Fest – najveći regionalni sajam sporta i sportska konferencija. Ovaj jedinstveni događaj koji je između svoja prva dva izdanja zabilježio značajan rast zanimanja publike, ove godine donosi brojne novitete i još bogatiji program.

Tako će konferencijski dio otvoriti Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, a među brojnim predavačima u petak i subotu sudjelovat će i druga istaknuta sportska imena poput Line Červara, Igora Blažinčića, Antona Samovojske, Matea Beusana.

Otvorenje sajma je u petak, 4 listopada u 10 sati u dvorani Žatika, nakon čega slijede paneli izbornika Dalića i renomiranog hrvatskog boksača Željka Mavrovića.

Sajamski dio Sport Festa ove će godine biti još raznovrsniji. Predstavit će se razni sportski brendovi, najzanimljivije inovacije u sportu, a posjetitelji će, među ostalim, moći veslati s braćom Sinković ili isprobati borbu sa Željkom Mavrovićem. Tri sportska dana u Istri posjetiteljima će omogućiti da uživaju i sudjeluju u jedinstvenim sportskim prezentacijama i natjecanjima.

Među njima se ističu Run Fest gradska utrka, natjecanje u obaranju ruku, disc golf, košarka, tenis, nogomet, šah, stolni tenis i još mnogo toga.

Nakon BMX akrobacija koje je publika prošle godine odlično prihvatila, na ovom izdanju Sport Festa održat će se natjecanje u trikovima gdje će, uz povratnika Senada Grosica i prvaka Svjetskog BMX kupa Marina Ranteša, nastupiti još desetak natjecatelja.

Dodatni adrenalin Sport Festu dat će gravitacijske jurilice koje su preživjele nedavnu Red Bull Soapbox utrku u Zagrebu te će zajedno s nekoliko novih momčadi voziti Rotor Survivor utrku kod dvorane Žatika.

Kao i prošle godine, zahvaljujući kontinuiranoj podršci Grada Poreča-Parenzo, turističke kompanije Valamar Riviere te ostalih pokrovitelja i partnera sajamski dio događaja bit će  besplatan za sve posjetitelje. Osim bogatog sportskog sadržaja, goste u večernjim satima očekuje i zabava na porečkoj rivi gdje se održavaju dani vrhunske glazbe i craft piva – Istra & Craft Beer Festival.

Sve informacije o ovom jedinstvenom događanju i nezaboravnom sportskom vikendu u Poreču dostupne su na stranici http://www.sportfestporec.com/

Tjedan solidarnosti Crvenog križa na Poreštini starta 9. listopada – prodajom bonova do sredstava za potrebite

kaciga motor moped motocikl ilustracija mup policija

Vozač auta mu oduzeo prednost: U Rovinju motociklist teško ozlijeđen