in

UPOZNAJTE BUZET 14. lipnja – Besplatno upoznavanje starog grada, kušanje delicija, razgledavanje kulturne baštine

Foto TZ Buzet

Turistička zajednica Buzet organizirala je za sutra, 14. lipnja, poseban paket pod nazivom ZAŠTO BUZET / WHY BUZET kako bi potaknula posjetitelje na veći dolazak na kraju jednog teškog razdoblja uzrokovanog koronavirusom. Kao i sve ostalo, tako je i turizam na trenutak zastao, te su brojni sadržaji, atrakcije i smještajni objekti ostali bez gostiju. Upravo s idejom da kao TZ potaknu još veći dolazak gostiju, te da dodatno ožive ovogodišnju turističku sezonu, paralelno je Upravni odjel za turizam pokrenuo prijedlog da se u subotu 13. i nedjelju 14. lipnja obilježi svojevrsno OTVARANJE TURISTIČKE SEZONE 2020. GODINE kako bi se diljem Istre ponudili brojni turistički sadržaji besplatno ili po cijeni umanjenoj za 50%.

Turistička zajednica Grada Buzeta  prijavila se je u njihovu inicijativu i uključila se u obilježavanje ovog projekta u nedjelju 14. lipnja 2020. s besplatnim sadržajem Zašto Buzet /Why Buzet koji traje od 9 do 15.30 sati. Ponuda se nalazi na stranici www.istra.hr/turizam2020.  

Najaviti se treba na telefon 052 662 343 / mail: tzg-buzeta@pu.t-com.hr ili web www.istra.hr/turizam2020

Sudionici koji su uključeni u predstavljanje otvaranja turističke sezone 2020. godine  čine samo jedan mali pregled buzetske ponude. To su:

Prijevoznik „Volte“

Prijevoznik „Moj kodeks“

Turistički vodič Dean Prodan /  (Gozdan)

Turistički vodič Zdenka Majcan / (Istriana travel)

Caffe Bar Melody

Delicia keksi

Stara Oštarija

Zavičajni muzej Buzet

Destilerija Aura

Karlić tartufi

Petrapilosa, vodič Matija Nežić / POU „August Vivoda“ Buzet

DODATNE INFORMACIJE:

Svi navedeni sadržaji su besplatni. Nadoplata je samo ulaznica u kaštel Petrapilosa u iznosu od 20 kuna po osobi.

Zbog strme konfiguracije tla i neravnih pločnika sadržaji koje nudimo nisu prilagođeni osobama s invaliditetom.

U slučaju kiše moguće je da neki sadržaji neće bit realizirani ili će biti realizirani u drugom obliku.

Sve to naravno uz strogo pridržavanje higijenskih i ostalih mjera koje preporučuje nadležni stožer civilne zaštite, kako od strane gostiju, tako i domaćina i pružatelja usluga. Mole se posjetitelji da donesu zaštitnu masku za lice.

Detaljan opisa izleta:

Oko 9,00 sati očekujemo dolazak gostiju na autobusni kolodvor Buzet.  Dočekuju ih direktor TZG Buzeta Hari Vidović i vrsni turistički vodiči Zdenka Majcan i Dean Prodan. Od 09,30 do 09,45 sati lokalnim će organiziranim prijevozima u vlasništvu Branka Golojke „Volte“  i Safeta Hodžića  „Moj kodeks“  goste odvest na parkiralište buzetskog  Starog grada Buzet  gdje će u 09,45 sati u pratnji turističkih vodiča krenut u vođeni obilazak Staroga grada Buzeta. U 10,00 sati slijedi najbolja jutarnja kava u Caffe Bar Melody i neodoljivi domaći keksi u trgovini Delicia. Za one koji se žele opustit uz kapljicu dobroga vina  dobro su došli na teran „Buzet“ u Staru oštariju. U 10,40 sati svoja će vrata otvorit Multimedijalni centar u kojoj će se Buzet predstavit u virtualnom obliku, nakon čega kreće se u  vođeni razgled znamenitosti Staroga grada Buzeta. Za ljubitelje tradicionalne klapske pjesme, a i ostale priređuje se iznenađenje u župnoj crkvi Uznesenja Marijinog u Buzetu u kojoj će nam a capella otpjevati nekoliko pjesmi višestruko nagrađivana muška klapa Pinguentum. Na putu prema Malim vratima posjetit će se Zavičajni muzej Buzeta i zbirka pojedinih obrta u češljari.  Kako u nastavku predstavljanja Buzeta ne bi ostali na tašte pobrinut će se destileria Aura i Karlić Tartufi koji nas u 12.15 sati pozivaju na degustaciju svojih vrhunskih proizvoda. Koliko toliko siti i napiti u 13.30 sati prepustit ćete se iskusnim i povjerljivim našim lokalnim prijevoznicima da sigurno dođete u obližnji bajkovit kaštel Petrapilosa o čijoj povijesti će vam ispričati vrsni Matija Nežić iz Pučkog otvorenog učilišta „Augustina Vivode“ iz Buzeta. Da ipak ne bude baš sve bajkovito tu  pripremite 20,00 kuna za ulaz u kaštel. I na kraju svega prepustite se zadnjoj organiziranoj vožnji naših prijevoznika do buzetskog autobusnog kolodvora i tu je priči kraj.

Istarski Stožer 13. lipnja objavio dobre vijesti: I dalje nema novooboljelih

Stjepan Hauser časti spektakularnim rođendanskim koncertom na slapovima Krke