in

Valentinovo u Taru s koncertom sjajnog kvinteta BUDAPEST GIPSY ORCHESTRA i Alessija Colauttija

Sjajnu i nezaboravnu večer priprema Zajednica Talijana u Taru koja svoje sumještane poziva da s njima provedu Valentinovo, 14. veljače. U 19 sati u sjedištu ZT-a počinje koncert ciganskog kvinteta Budapest Gipsy Orchestra pod nazivom “Na valu plavog Dunava”.

Valentinovo u Taru s koncertom sjajnog kvinteta BUDAPEST GIPSY ORCHESTRA i Alessija Colauttija

Orkestar predvodi prva violina Gyule Gabore, a vokalno će ih pratiti solist Alessio Colautti iz Trsta. Vatreni čardaš, romantični valcer, skladbe poznatih opereta i još mnogo toga dovest će ovaj sjajni orkestar na pozornicu tarske Zajednice Talijana, koja ovaj koncert poklanja svojoj publici.

Ovaj glazbeni spoj nastao je iz snažne želje Colauttija da spoji glazbene i kulturne sastavnice koje su činile umjetničku/ kulturnu djelatnost Austro-ugarskog carstva na kraju 19. stoljeća. Muzički put krenut će od besmrtne melodije dinastije Strauß, da bi potom dotakli poznate stranice dunavske operete (preko skladatelja poput Imre Kálmána, Franza Lehára i Paula Abraháma), a stići će i u Meksiko na krilima “La Paloma”. Neće manjkati ni skladbi iz velike glazbene baštine Mađarske, kao ni poznatih talijanskih kancona.


To je moguće zahvaljujući glazbenoj svestranosti kvinteta koji je u potpunosti sastavljen o glazbenika iz nekoliko mađarskih nacionalnih orkestara.

Predvođenim Gaborom, koji je prva violina u orkestru Operetnom kazalištu u Budimpešti, orkestar upotpunjuju i viola, klarinet, kontrabas i, posljednje, ali ne najmanje bitno, najtipičniji mađarski instrument čembalo.

Doista je to koncert koji ne bi trebalo propustiti. Valentinovo u Taru će ove godine stvarno biti nešto posebno!

Otvorena porečka Profutura - Glavnu nagradu osvojio MANUEL KOZLOVIĆ

POREČ: Otvoren natječaj za PROFUTURU – skupnu izložbu likovnih amatera

VRSAR: Počela gradnja pješačke staze od vrtića do igrališta

VRSAR: Počela gradnja pješačke staze od vrtića do igrališta