in

Večeras otvorenje aMORE festivala uz izložbu o Jadranu i delicije učenika TUŠ-a A. Štifanića

Učenici na projekciji filma PLASTIČNI OCEAN/ Foto Andi Bančić

Službeno otvorenje aMORE festivala zakazano je za večeras, 7. svibnja, u 19 sati kada će se otvoriti izložba „Mare corto“ u Galeriji Sinčić Zavičajnog muzeja Poreštine.

Mare Corto projekt je novinara Mattea Tacconija i fotografa Ignazia Marie Coccie. Radi se o knjizi i fotografskoj izložbi nastalim na putovanju koje je trajalo dvije godine, duž hrvatske i talijanske obale Jadranskog mora. Prikazuje što sve karakterizira “naše more”, sve sličnosti i različitosti te mu autori, kako sami kažu, žele vratiti dostojanstvo jer iz nekog misterioznog razloga, ono ne nalazi mjesto među kronikama važnih mora.

Učenici i učenice Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića i ove godine pripremaju zanimljive poslastice za otvorenje.

aMORE je prvi festival koji se bavi pitanjima mora iz različitih kuteva – spaja umjetnost, kulturu, znanost, nove tehnologije. Festival želi ukazati na važnost mora i oceana koji su pod sve većim pritiskom i prijetnjama uzrokovanim klimatskim promjenama, prekomjernim izlovom ribe, kemijskim zagađenjem, plastičnim otpadom, bukom. Zajednički nazivnik ovom problemu jesu naše loše životne navike i neadekvatno upravljanje tim zajedničkim dobrom.

Ovogodišnji aMORE odvija se u dva grada, u Poreču od 4. do 26. svibnja i Puli od 27. kolovoza do 22. rujna s vrlo bogatim i zanimljivim programom u tri glavne skupine aktivnosti: aMORE KINO, aMORE ART i aMORE EDU.

Detalljni program dostupan je na službenoj stranici festivala, kao i na Facebooku.

Projekt su financijski podržali Upravni odjel za kulturu Istarske županije, Austrijski kulturni forum i Turistička zajednica općine Tar-Vabriga. 

IDS PROTIV VLADINOG ZASTRAŠIVANJA: Nema opravdanja za rad u nemogućim uvjetima do 67 godina

Uspjeh mladih snaga Rukometnog kluba Poreč – DRUGA EKIPA i DJEČACI 100 posto učinkoviti