in

VIŠNJAN: Program “Petkom u sedam” – Od Korada Korlevića do Zorana Vakule

Astronomsko društvo Višnjan objavilo je ovogodišnji program edukacijskih predavanja “Petkom u sedam” koji svake veljače i ožujka popunjavaju sušu kulturnih događanja u zapadnoj Istri.

Mahom je riječ o novim predavačima osim nezamjenjivog Korada Korlevića, predsjednika ADV-a, koji otvara ciklus u petak 28. veljače. Ovog puta održat će predavanje o ekstrasolarnim planetima, odnosno planetima koji se nalaze izvan Sunčevog sustava.

Potom u goste 6. ožujka dolazi Marko Modrić, glavni čuvar Javne ustanove Priroda” u Primorsko – Goranskoj županiji, koji će ispričati “Priču o kvarnerskim bjeloglavim supovima”.

Treće predavanje bit će osobnijeg karaktera: Helga Može, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, govorit će o svom iskustvu na Caminu, poznatom hodočasničkom putu u Španjolskoj. Njezino predavanje koje nosi naziv po istoimenoj knjizi, “Camino Primitivo mojim koracima”, održat će se u petak 13. ožujka.

Na predzadnje predavanje dolazi Zrinka Mesić, biologinja iz Zagreba koja se bavi ekološkim studijama. Višnjanskoj publici 21. ožujka govorit će o “Istraživanju i nadzoru vegetacije iz svemirske orbite”.

Ovogodišnji ciklus završava 27. ožujka kad u goste prvi put dolazi popularni meteorolog Zoran Vakula s HRT-a, koji će održati predavanje “O meteorologiji i još koječemu”.

Nakon što su proteklih godina predavanja održavana na drugim lokacijama u Višnjanu, ciklus se vraća na originalno mjesto događanja.

Sva predavanja počinju u 19 sati na 1. katu u staroj općinskoj Vijećnici (Istarska 5) u prvotnoj zgradi Zvjezdarnice u Višnjanu, a ulaz je slobodan.

Stigla nova pometačica – Odsad će FUNTANA biti još čišća!

NALET VOZILA NA DIVLJAČ: Ministarstvo osiguralo 25 milijuna kuna za odštete vozačima