in

VIŽINADA: U subotu baletna predstava u čast CARLOTTI GRISI – plešu Umažanke, Riječanke i Slovenke

Carlotta Grisi jedna je od najvećih balerina romantizma, miljenica svih velikih baletnih pozornica – od Milana, preko Londona i Pariza. Muza pjesnika Theophilea Gautiera, plesačica za koju je kreiran do danas najizvođeniji romantični balet Giselle, rođena je upravo u Vižinadi.

Baletna predstava njoj u čast održat će se 24. kolovoza s početkom u 20 sati u školskoj sportskoj dvorani u Vižinadi.

Akterice ove baletne večeri bit će 23 polaznice ljetnog međunarodnog baletnog kampa Umag u organizaciji Plesnog Centra Carlotta Grisi Umag.

U goste im stižu i djevojke iz Baletne akademije Anton Bogov Maribor, Slovenija i OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vezica iz Rijeke.
Gosti baletne predstave su Vanja Vitman (SNG Maribor) i Luna Jušic (Scuolla di Ballo – Accademia Teatro alla Scala Milano)
Voditelji večeri su Nicolae Vasc, Cleopatra Purice (Baletna akademija Anton Bogov Maribor) i Leonarda Lovreković (studentica u odjelu plesne akademije Fontys School of the Arts , Nizozemska), stručnjaci i zaljubljenici baleta.

Vižinadska će publika imati prigodu uživo pratiti kreacije polaznica baletne škole iz Umaga, doživjeti svu ljepotu koju pruža baletna umjetnost i moći će biti ponosna što je baš u njihovom mjestu rođena jedna takva umjetnica, kojoj se za života klanjao cijeli baletni svijet.
Carlotta Grisi je nedvojbeno povijesni lik klasičnog baleta, zaslužna između ostalog i za plesanje u baletnim špicama, pa su i hvalevrijedni projekti koji se provode njoj u čast.

U ZNAK SJEĆANJA NA NOB: Druženje na Vrbanovici 25. kolovoza

policija mup šuma

IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Pijan Mercedesom udario u šator i Talijanu prešao preko ruke