in

VRSAR: 9. studenog Gastro biciklijada sv. Martina

Biciklistički klub Poreč, Turistička zajednica i Općina Vrsar organiziraju Rekreativnu gastro biciklijadu sv. Martina po stazi sv. Romualda”, koja će se odvijati u subotu, 9. studenog.

Manifestacija u čast zaštitnika Vrsara sv. Martina promovirat će i predstaviti gastro ponudu lokalnih proizvođača maslinovog ulja i vina sa područja općine Vrsar.

Biciklijada će startati na vrsarskoj rivi gdje će biti organizirana prva degustacija.
Prijave su otvorene od 9, a početak je u 10 sati.
Staza je duga 25 kilometara, vozi se uz more i dijelom kroz šumu Kontija. Po putu će biti još jedna degustacija maslinovog ulja. Staza je kombinacija makadama i asfalta.

MTB je obavezan!! Nije za djecu ispod 12 godina. Ovisno o broju sudionika napraviti će se dvije grupe (jača s više kilometara i sporija). Planirani povratak u Vrsar je oko 13 sati.


Biciklijada se održava u sklopu projekta »UŽIVAM TRADICIJO« (Program sudjelovanja INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska za razdoblje 2014 – 2020), te će se tijekom moći kušati proizvodi obrta Kalčić, maslinovo ulje i proizvodi maslinika Ursaria.
Kotizacije nema.
Na dijelu gdje se vozi javnim cestama sudionici su dužni poštivati Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Mlađi od 16 godina moraju imati kacigu.

Organizatori preporučuju da sudionici sa sobom ponesu rezervnu zračnicu.
Sudjelovanje je na vlastitu odgovornost.

U četvrtak počinje dogradnja oborinskog sustava u Parku Olge Ban

U Baderni ukradeno dostavno vozilo