in

VRSAR: Korado Korlević će održati predavanje “LIM, KONTIJA, ZVIJEZDE I ZBILJA” – Prijavite se

Predavanja pod naslovom „Lim, Kontija, zvijezde i zbilja“ će održati Korado Korlević, poznati hrvatski astronom i edukator. Za stanovnike Općine Vrsar predavanje će biti održano 16. listopada u staroj školi u Vrsaru, Ulica Rade Končara 29, od 18 do 20 sati, dok će se za stanovnike okolnih općina i sve zainteresirane građane predavanje održati 23. listopada u staroj školi u Gradini, na adresi Gradina 12, od 18 do 20 sati.

Zbog ograničenog kapaciteta i epidemioloških mjera potrebno je da zainteresirani osiguraju svoje mjesto prijavom putem e-maila sci.visnjan@gmail.com ili na broj telefona 098 253 096 do 15. listopada za predavanje u Vrsaru i do 22. listopada za predavanje u Gradini.

Radi se o znanstveno-popularnim predavanjima za lokalno stanovništvo u sklopu projekta “KLIM Kontija – Limski zaljev”.

Općina Vrsar vodeći je partner na projektu „KLIM Kontija – Limski zaljev – Održivo upravljanje zaštićenim područjima“ s partnerima Istarskom županijom i JU „Natura Histrica“. Glavni cilj ovog projekta je održivo upravljanje zaštićenim područjima prirodne baštine, edukacija lokalnog stanovništva, učenika, studenata, znanstvenika i ostalih interesnih skupina, kao i uspostavljanje sustava za upravljanje posjetiteljima radi bolje valorizacije samih zaštićenih područja, a sve s ciljem održivog gospodarskog razvoja Općine i Istarske županije. Projekt će doprinijeti razvijanju javne svijesti o važnosti očuvanja prirodne baštine, što će u konačnici rezultirati boljom valorizacijom zaštićenih područja šume Kontija i nadaleko poznatog Limskog zaljeva.

VRSAR: Korado Korlević će održati predavanje "LIM, KONTIJA, ZVIJEZDE I ZBILJA" - Prijavite se
Foto Saša Halambek

TAR: Počinje akcija preventivne deratizacije

TAR: Počinje akcija preventivne deratizacije

Danas stižu nove, strože mjere - Stožer će održati presicu u podne

Danas stižu nove, strože mjere – Stožer će održati presicu u podne