in

ŽMINJ: Izložba kućnih božićnih jaslica u kuli do 20. prosinca

Izložba jaslica u kuli - Foto TZ Žminj

Važan dio božićnih običaja jesu jaslice, koje se uglavnom izrađuju od drveta i mahovine te se postavljaju ispod bora ili smrekve, međutim u žminjskoj se kuli već osmu godinu organizira jedinstvena izložba kojom se čuva tradicija, ali izlagače potiče na kreativnost i obiteljsko druženje. Nakon prošlogodišnjeg online izdanja tradicija izlaganja se nastavila.

Izložba jaslica u kuli - Foto TZ Žminj
Izložba jaslica u kuli – Foto TZ Žminj

Ove godine izložbi se odazvao velik broj izlagača koji su pokazali maštovitost i kreativnost, pa se u prizemlju i na prvom katu kule može vidjeti 40-ak jaslica različitih materijala, od aluminijske folije, mahovine, novinskog papira, gline, sirka, drva, kamenčića, konca, granja, i sl. Neke su jaslice, zbog velikih dimenzija i specifičnosti materijala i izrade rađene na mjestu eksponiranja.

Jaslice su izradili Renco Otočan, Samanta Lukšić, Gracijela Damijanić, Aliče Pištan, Sara i Mirando Mužina, Zdenka Jakus, Toni Peteh, Antonia Peteh, Giovanni Fabris u suradnji sa zajednicom Talijana “Armando Capolicchio” iz Galižane, skupine polaznika žminjskog vrtića i učenici Osnovne škole Vladimira Gortana Žminj.

Foto TZ Žminj božićni program
Foto TZ Žminj

Ulaz je besplatan, a posjetiti ju možete do 20 prosinca, radnim danom od 10:00 do 15:00 sati te vikendom od 10:00 do 20:00 sati.

pazin foto tz središnje istre jama kaštel panorama

Istra na popisu TOP destinacija za 2022. po izboru priznatog Ultratravel magazina

parenzana buje tz

BUJE: Pješački pohod Parenzanom u čast prvom polasku vlaka prije 119. godina