in

FOTOGALERIJA: Kako su mještani sela Veleniki proslavili otvaranje nove kanalizacije

U sklopu 23. međunarodnog boćarskog turnira trojki u Velenikima je proteklog vikenda kratkom svečanošću i druženjem obilježen završetak izgradnje kanalizacijskog podsustava naselja Veleniki. Uz ekipe boćara Poreštine, Istre i Italije svečanosti su prisustvovali i sami mještani sela Veleniki, koji su se zajedno družili uz glazbu i pjesmu te ručak.

Okupljanje mještana i gostiju započelo je u podne 31. kolovoza na boćalištu u selu. Uz same boćare i mještane, pozivu na svečanost odazvali su se gradonačelnik Loris Peršurić i predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus. Uz njih, pozivu se odazvao i Petar Popović, predstavnik Zajednice boćarskih klubova Grada Poreča i mnogi ljubitelji boćanja.
Pozdravljajući okupljene, predsjednik Mjesnog odbora Varvari Robert Velenik naglasio je kako će fešta biti s razlogom najveća do sada i da je povod okupljanja zaista značajan. Naglasio je kako je investicija u izgradnju kanalizacijskog podsustava sela Veleniki iznosila 3,2 milijuna kuna, te da se izgradnjom mreže omogućilo priključenje 69 postojećih objekata, a izvršila se priprema za 20-tak budućih objekata za priključenje.

Ukupan potencijal priključaka omogućava priključenje 210 korisnika na sustav odvodnje. Radovi su započeli 17. rujna 2018., a isti su okončani za manje od godine dana. Velenik je zahvalio izvođačima radova, poduzeću Iskop iz Svetog Petra u Šumi na strpljenju i kvaliteti radova, mještanima na strpljenju, a investitorima Odvodnji i Gradu Poreču Parenzo na prepoznatim potrebama dijela stanovnika Poreča.
Darko Milohanić, predsjednik Boćarskog kluba Veleniki pozdravio je sve okupljene boćare i zaželio im dobre igre i lijepo druženje u Velenikima.
Gradonačelnik Peršurić istaknuo je da je ispunjeno dano obećanje mještanima naselja Veleniki da će i to naselje dobiti kanalizaciju, te time se povećao postotak pokrivenosti sustava odvodnje koja na području Grada Poreča iznosi preko 90% i iznad je prosjeka Republike Hrvatske. Napomenuo je i da mu je drago prisustvovati takvim događajima gdje se mještani redovito okupljaju i koriste boćarsku i drugu sportsku infrastrukturu.
Bacanjem prvih burela Adriano Jakus i Loris Peršurić otvorili su boćarski turnir i samu feštu.
U sklopu slavlja nastupili su Serđo Valić i Petar Banko, te “Banda žjuk” iz Trsta, a pobjednik međunarodnog turnira trojki postala je ekipa BK Veleniki u sastavu Mauro Velenik, Ivan Milohanić i Darko Mofardin, rezerva Boro Radetić. Druga je bila ekipa BK Selina, a treća iz BK Sv. Lovreč. 
Uz mnogobrojne sponzore i mještanke su se pobrinule da nitko ne bude gladan, a u sklopu fešte skupljali su se i dobrovoljni prilozi za opremanje društvenog doma. Fešta je potrajala do kasno u noć.

Kako je bilo na fešti pogledajte u fotogaleriji.

Foto Facebook Lorisa Peršurića i Radio Centar Poreč

Kvar na cjevovodu Višnjan–Baderna–Štifanići sanirat će se 2. rujna – bez vode 50 sela

FUNTANA: Kamishibai svijet priča oduševio brojne posjetitelje