in

Pri kraju gradnja kanalizacije u Velenikima

Foto: Odvodnja Poreč

Izgradnja kanalizacijske mreže naselja Veleniki, jedno od većih gradilišta na području Poreča, u završnoj je fazi, a u sklopu toga afaltirana je i cesta Varvari – Veleniki, javljaju iz komunalne tvrtke odvodnja. Cesta je, k tome, proširena za dodatnih pola metra sukladno dogovoru s Gradom Porečom i Županijskom upravom za ceste. Asfaltiranje lokalne ceste Varvari – Veleniki financirali su Odvodnja i Grad Poreč u jednakim iznosima.

Dovršetak radova u naselju očekuje se ovog mjeseca, a izvodila ih je tvrtka Iskop, dok je stručni nadzor obavila firma Flum-ing.

Kako ističu iz Odvodnje, ukupna vrijednost ove investicije iznosi oko 3,2 milijuna kuna, u sklopu koje je izgrađena nova mreža gravitacijskih kolektora u duljini od 1.031 metara te glavni kolektor u duljini od 1.379 metara koji će otpadne vode iz Velenika priključiti preko kanalizacijske mreže naselja Varvari na aglomeraciju Poreč sjever, te na koju će se po završetku radova priključiti 80 novih objekata.

Po realizaciji svih potrebnih uvjeta za priključenje, korisnici će putem javnog poziva biti pozvani da pokrenu postupak za priključenje, što će biti objavljeno na web stranicama Odvodnje i oglasnoj ploči naselja.

U predstojećem razdoblju planiraju se radovi u vrijednosti do 10 milijuna kuna kojima će se izgraditi kanalizacijska mreža u ukupnoj dužini od 8.500 metara sa 4 crpne stanice, čime će se stvoriti uvjeti za priključenje oko 200 novih objekata. To se odnosi na izgradnju kanalizacijske mreže naselja Bonaci i Katun te izgradnja kanalizacijskog kolektora St. Portun – Kosinožići, za što su raspisani postupci javne nabave,  kao i izgradnja kolektora Štifanići – Baderna čija se realizacija očekuje uskoro.

Tijekom prošle godine na području Grada Poreča izgrađeno je oko 8.000 metara kanalizacijske mreže i kolektora u vrijednosti od 8 milijuna kuna a izgradnja se nastavlja i u ovoj godini u još većem obimu.

Odvodnja Poreč nastavlja s pripremom potrebne tehničke dokumentacije, rješavanju imovinsko-pravnih pitanja te s prikupljanjem potrebnih suglasnosti kako bi se ostvarili uvjeti za projektiranje i izgradnju kanalizacijskih sustava u preostalim naseljima, a sve s ciljem ostvarivanja maksimalne priključenosti na javni kanalizacijski sustav, javlja Odvodnja.

Bogat odbojkaški vikend za Porečanke – Superligašice u nedjelju protiv Splita ne smiju izgubiti

kaštelir škola vrtić

Prikupljaju se prijedlozi za priznanja Općine Kaštelir-Labinci zaslužnim građanima