in

FOTOGALERIJA: Proljetni koncert limene glazbe Tar oduševio „zvjezdanim“ repertoarom

Limena glazba Tar/Foto Matej Damijanić

Limena glazba Tar organizirala je tradicionalan „Proljetni koncert“ kojim su u petak navečer oduševili mnogobrojnu publiku koja se okupila ispred sjedišta Zajednice Talijana “Giovanni Palma” da bi poslušala višemjesečni rad i trud svojih sumještana. Mali i oni malo veći članovi ove limene glazbe ponudili su bogat repertoar najpoznatijih hitova koji je zaslužio brojne aplauze. Uz odličnu svirku nije manjkalo ni zavidnih vokalnih izvedbi.

Program je otvorila predsjednica ZT-a Roberta Stojnić koja je predstavila mladi trojac Lana Boras – Lana Brčić – Sara Sluganović –  na flautama koje su izvele “Čiribiribella mare moja”.

Uslijedila je zatim izvedba hita „Low“ Lennyja Kravitza, a aranžman za tarski orkestar napravio je njegov maestro  Edi Sluga.

Pjesma grupe Queen koja je ponovno pokorila svijet nakon što je istoimeni film briljirao na posljednjoj dodjeli Oscara – „Bohemian Rhapsody“ – nije mogla manjkati ni na ovom koncertu.

Naravno da je nakon toga uslijedio hit koji je također obišao svijet – „Shallow“, iz filma „A star is born“, koji su interpretirali Lady Gaga i Bradley Cooper. Pjesma je ove godine osvojila Oscara za najbolju pjesmu, a u tarskoj verziji otpjevali su je solisti Elita Šain, Denis Mikatović i Paolo Malinarić

Limena glazba potom je izvela još jednu popularnu skladbu – „Baker Street“ škotskog kantautora Gerryja Raffertyja. Aranžman je napravio tarski maestro Edi Sluga.

Ponovno je bio red na Denis Mikatović, inače članicu porečke vokalne skupine Le PArentine, koja je otpjevala još jedan veliki hit – „Theme from New York, New York“, u aranžmanu Freda Ebba. Pjesma je to napisana za istoimeni film iz 1977. režisera Martina Scorsesea, u kojem su zajedno glumili Liza Minelli i Robert De Niro.

Uslijedio je intermezzo sa skladbom „Caruso“ talijanskog kantautora Lucia Dalle, kojeg su izvele Elita Šain i Denis Mikatović, a na klaviru ih je pratio Andrea Braicovich Vijanac.

Bio je potom red za još jednu prekrasnu pjesmu, ovog puta hrvatsku. Lijepe ljubavne stihove pjesme „Dok je tebe“ Parnog valjka pjevali su Elita Šain, Denis Mikatović i Paolo Malinarić, koji je i svirao na gitari, a kasnije ih je pratio orkestar.

Publiku su zatim oduševili s još dva hita „I can’t turn you loose“ grupe The Blues Brothers, te žestokim ritmom benda AC/DC uz hit „Highway to Hell“ koje su opet izvele solistice orkestra Mikatović i Šain.

Na kraju ove lijepe večeri pod zvjezdanim nebom limenjaci su opet izveli „Low“ i „Bohemian Rhapsody“, s kojima će se Tarčani predstaviti iduće subote, 25. svibnja, u Rovinju na susretu istarskih limenih glazbi.

Tarski orkestar nastupit će zatim 1. lipnja na Lošinju na 13. Međunarodnom festivalu limenih glazbi.

Nadalje, kako je naglasila za kraj Roberta Stojnić, Limena glazba Tar će iduće godine 2. svibnja proslaviti svojih jubilarnih 125 godina od osnivanja, kada će tomu u čast ugostiti brojne istarske limene glazbe.

Posebnu je zahvalu na kraju uputila Općini Tar-Vabriga i njenoj Turističkoj zajednici na podršci, kao i brojnim drugim dobrim ljudima koji su im pomogli u organizaciji ove prekrasne glazbene večeri.

Foto: MATEJ DAMIJANIĆ

 

DAVORKA PARMAČ nova predsjednica Lions kluba NOVIGRAD

Vrsarski CASANOVA TOUR 20. svibnja: Romantična šetnja u pratnji glumaca Istra Inspirita