in

FOTOGALERIJA: Prva ribarska fešta u Funtani privukla neočekivano velik broj gostiju

Foto Tanja Kocijančić

Prva ovogodišnja ribarska fešta u Funtani u organizaciji mjesne Turističke zajednice polučila je veći uspjeh od očekivanog – velik broj gostiju, mahom stranaca, okupilo se u petak na rivi i guštalo u ribljim specijalitetima.

Nakon dugog perioda kiše i svježijih temperatura konačno se pojavilo sunce koje je na rivu privuklo mnoštvo koje se zaželjelo zabave, te ića i pića koje su pripremili funtanjanski ribari i ugostitelji. Ponuda na ovoj fešti mora biti riblja, pa se tako mogli birati između morskih plodova, liganja i raznih vrsta riba, a sve to bilo je popraćeno dobrom kapljicom i glazbom bandova Alfa Time, Laguna i Bambus.

Na fešti su se nudili i domaći proizvodi poljoprivrednika udruženih u udrugu Istarska web tržnica, koji su na svojim štandovima imali bogatu paletu, od meda i pčelinjih proizvoda, maslinovog ulja, voćnih i povrtnih prerađevina, proizvoda od žitarica, vina i proizvoda od grožđa, mliječnih proizvoda te prirodne kozmetike.

Direktorica TZ-a Ana Milohanović Čehić kaže da su bili iznenađeni neočekivanim brojem posjetitelja, ali to govori koliko gostima treba ovakva vrsta zabave uz more. Bila je to prva od ukupno devet ribarskih fešti, koje će se po planu odvijati svaka dva tjedna i to uvijek petkom.

muzej grada pazina

PAZIN: U čast Danu grada ulaz u Muzej je 2. lipnja BESPLATAN

NOVIGRAD: Rok prijave za najljepšu okućnicu produžen zbog kiše