in

HOLLYWOODSKI SET IZ ROVINJA SELI U TRST: Dvorac Miramare “glumit” će vilu, akcijske scene u luci i na Piazza dell’Unita’

Poznati glumci Ryan Reynolds, Salma Hayek i Samuel L. Jackson u Rovinju već danima snimaju akcijsku komediju ‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard’, pa smo pratili što se zbiva na setu, a fotografije koje su objavljivali na Instagramu obišle su cijeli svijet. Da bude još bolje, Reynoldsa je proteklog vikenda u Rovinju posjetila supruga, također poznata glumica Blake Lively.

Snimanje filma seli u Trst, čiji su mediji objavili da će znameniti dvorac Miramare, jedno od najljepših tamošnjih povijesnih zdanja, “glumiti” vilu jednog od protagonista u filmu. Neke scene snimat će se u dvorcu već sutra, 17. travnja.

Mediji su najavili da će im hollywoodska mašinerija stići s oko 260 osoba, a scene će se, osim u Miramareu, snimati u zgradi Prefetture (ured gradskih i regijskih službi), koja se nalazi na poznatom Trgu jedinstva, tj. Piazzi dell’Unita’ koja će zbog snimanja filma cijeli dan za promet pješaka biti zatvorena 27. i 28. Travnja. Prefettura će glumiti interijer vile (Miramare), dok će se akcijske scene snimati na Piazza dell’Unità I u luci.

No, kako pišu talijanski mediji, za razliku od Rovinja koji će u filmu navodno biti prikazan kao grad na Amalfijevskoj obali, Trst će biti spomenut na način da će se, kada se radnja bude odvijala u tom gradu, na dnu ekrana prikazati “Trieste, Italy“, a po uzoru na filmove Jamesa Bonda.

Osim sutra, u Miramareu će se scene snimati 23. i 24. travnja, nakon pauze za uskrsne blagdane.

I Tršćani se nadaju da će im snimanje holywoodskog filma donijeti puno reklame i promocije, te da će privući turiste u grad.

Ako je suditi po Rovinju, čije su fotografije obišle svijet zahvaljujući društvenim mrežama i u kojem su se poznati glumci ugodno osjećali, vjerujemo da će se to dogoditi i Trstu koji ih željno i spremno dočekuje.

Potom bi se 1. svibnja trebali vratiti u Hrvatsku, točnije u Zagreb, gdje će se snimati do 12. svibnja.

Sutra u Ližnjanu policija će uništiti bombu – građani se ne smiju približavati!

FUNTANA u dva dječja igrališta ulaže 370 tisuća kuna