in

JASNA IZ VIŠNJANA prva kuhala u RTL-ovoj „Večeri za 5 na selu“ – Rižoto od cuketa z pršuton kojega ni i obrazi od telca u črnen vinu

Nekadašnja omiljena TV gastro franšiza “Večera za 5” počela je u ponedjeljak, 27. svibnja, na RTL-u s prikazivanjem jubilarne 10. sezone i to pod nazivom “Večera za 5 na selu”. Tijekom emisije gledatelji će se ovog tjedna upoznati s ukusnim tradicionalnim jelima Istre, a prva je kuhala Jasna Matić, Porečanka s adresom u Žikovićima u Višnjanu. Uz nju boje Istre ovog tjedna branit će slobodna umjetnica i veganka Karla Bedžeti iz Pazina, operaterka na stroju u industriji duhana Zdenka Jakus iz Žminja, Kristijan Benić, Baranjac koji se preselio u Poreč i ribar Vladimir Pantović Panta, objavio je RTL.

Prve večeri vidjeli smo Jasnu kako se baš potrudila oko jela, jer je, primjerice, teleće obraze u pećnici pekla čak osam sati, a za to vrijeme otišla je po vino u Motovun. Povrće je ubrala u vrtu kod susjede.

Pa je tako cijeli njen jelovnik glasio ovako: predjelo Rižoto od cuketa z pršuton kojega ni, glavno jelo Obraz od telca u črnom vinu s palenton i pršutnicama i kolač Bumbarka.

Za početak ugodnog druženja došle su Jasnine prijateljice – ženska klapa Le Parentine iz Poreča koje su zapjevale.

Na jela je bilo nekih zamjerki, ali barem je nama pred malim ekranima sve izgledalo dobro dok nije usijedio najvažniji trenutak večeri – ocjenjivanje.

Panta je dao ocjenu osam, jer nije baš bio zadovoljan gljivama i mesom, Karla je Jasni dala devet, Kristijan se odlučio za čistu desetku jer je bio prezadovoljan svime, a Zdenka je dala trojku, jer joj se nije svidjela napeta atmosfera…

Ako želite saznati više, a niste gledali emisiju, zavirite na stranice RTL-a gdje ima puno više informacija i fotografija.

Sutra navečer, 28. svibnja, kuhat će Panta kojeg je baš zabrinulo što će kuhati, a da odgovara i veganki Karli.

Izvor RTL

Zahtjev mjesnog odbora: U ulice Rajka Stipe i Massa Lombarda stižu nove “zebre” i znakovi “stop”

VIŽINADA: Oliver Arman izabran za predsjednika DVD-a “Vitis”