in

BICIKL, KLOPA I VINO: Weekend Bike & Gourmet Tour u Rovinju 6. i 7. travnja

U Rovinju se sedmi put zaredom 6. i 7. travnja održava
Weekend Bike & Gourmet Tour, namijenjen ljubiteljima bicikliranja, prirodnih ljepota i gurmanskih delicija.

Weekend Bike & Gourmet Tour nastao je u suradnji hotelijerske kompanije Maistra, Turističke zajednice i Udruženja obrtnika Rovinj, a namijenjen je svim rekreativnim biciklistima bez obzira nastupaju li na MTB biciklima, trekking biciklima ili e-biciklima.

Kako bi udovoljili svim natjecateljima organizatori su predvidjeli dva itinerera. Prvi nazvan Sport, za one izdržljivije, u dužini od 106 km i drugi, Hobby, za one koji vole rekreativni tempo, od 80 km. Oba itinerera sastoje se od dvije staze, “Mare” i “Monti”. Prvog dana na stazi “Mare” moći će se uživati u morskim delicijama, dok će tijekom drugog dana na stazi “Monti” sudionike dočekati gourmet poslastice iz unutrašnjosti Istre.

Staze uključuju više gourmet punktova na kojima će sudionici moći kušati delicije, vina i maslinova ulja s istarskog područja.

Start 7. Weekend Bike & Gourmet Toura je oba dana zakazan u 10 sati ispred Sportskog centra Hotela Eden, a vožnja će se odvijati u pratnji profesionalnog vodiča po uređenim i označenim biciklističkim stazama, ali i makadamskim putevima u okolici Rovinja i Bala. Early booking cijena za osobe koje se prijave do 30. ožujka iznosi 210 kuna za jedan dan, dok je ona za paket od dva dana 390 kuna. Nakon tog datuma redovna cijena iznosit će 250 kuna po danu, a za paket 450 kuna.

Memorijalni turnir “JOSIP ŠIMIČIĆ – LUKA” 30. ožujka u porečkoj kuglani

Boćarska prvenstva u Pazinu i Labinu 31. ožujka