in

Bogat prosinački program u Puli: Danas u Čarobnu šumu dolazi Djed Mraz

Polovica prosinca je za nama, a programi se još intenziviraju i prilagođavaju za predstojeće dane blagdana. Danas u Čarobnu šumu dolazi Djed Mraz, kojeg će na dva kotača na Portarati u 11 sati dopratiti MC Twin Horn. Na susjednoj pozornici Čarobnu priču izvesti će Plesni klub Infinity, a na Tržnici posjetitelje zabavljati In vino veritas. Glazba će se uvečer čuti iz Istarskog narodnog kazališta, sa Božićnim koncertom Studija Zaro, na Portarati s koncertom grupe Whiskey Train i u Klubu Uljanik gdje će se održati Susret generacija.

U nedjelju će se uz nastup albanske manjine upaliti treća adventska svijeća kod vodoskoka u Ciscuttijevoj. Neobični Djed Mraz, u organizaciji Ronilačkog kluba Meduza, izroniti će iz mora na Valkanama da bi zajedno s mališanima okitio jelkicu i potom s njom uronio u more. Nastup studija Čarobna frula održati će se u Čarobnoj šumi u popodnevnim satima a kazališna predstava Djed Mraz ide u penziju u dječjem kreativnom centru.

Ponedjeljak, 17. prosinca, proteći će u znaku tradicionalnih programa, počevši ujutro od predstavljanja kalendara za 2019. DV – SI Rin Tin Tin u Circolu, donošenje Betlehemskog svjetla mira ispred Gradske vijećnice kojeg su osigurali Odred izviđača „Istra“ i odred izviđača pomoraca „Uljanik“, obilježavanje 45. godišnjice Astronomskog društva „Istra“ Pula u Zvjezdarnici na Monte Zaru te Božićnog koncerta ogranka HGDU u Zajednici Talijana.

U utorak na tržnici će započeti ciklus Jazz izvedbi s Jazz Christmas – St. Thomas Quartetom i Ivonom Fabris. U INK će uvečer božićni koncert održati Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova gdje će se sljedećeg dana održati Koncert Simfonijskog orkestra HNK Ivana pl. Zajca Rijeka. Na blagdanskoj Glazbenoj rock slušaonici nastavlja se tema 25. obljetnica institucije Rock&Roll Hall of Fame a nosioci drugog dijela koncerta su Metallica, U2, Jeff Beck i Bruce Springsteen.

U četvrtak, 20. prosinca Studio Zaro raspjevati će Čarobnu šumu, a OKUD Istra Veliku dvoranu OKUD-a Istre. Izložba „Zajedno 2018.“ otvoriti će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Večer će proteći u znaku poznatih glazbenika; u INK održati će se humanitarni gala koncert s Goranom Karanom i gošćom Ninom Kraljić, a na Portarati Rambo Amadeus.

Obiteljski dan za djecu Valamarovih zaposlenika od Istre do Dubrovnika

Obiteljski dan za djecu Valamarovih zaposlenika od Istre do Dubrovnika

Uređeno boćalište u Montižani, uskoro sanacija sportskog igrališta Srednje škole Mate Balote

Uređeno boćalište u Montižani, uskoro sanacija sportskog igrališta Srednje škole Mate Balote