in

CROFISH u Poreču: Na rivi besplatno razgledajte brodove MORH-a, policije i atraktivni ploveći muzej “Nerezinac”

Brodovi na porečkoj rivi - Foto Crofish

Crofish, dvorana Žatika od 24.-26.11.2023. – 15. Crofish – najveći međunarodni sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture i sportova na vodi. Razgledavanje plovila i vožnja vlakićem mogući su sva tri dana od 10 do 16 sati. 

Vrlo atraktivan program pripremljen je na porečkoj rivi, na području bivšeg Carinskog gata. Posjetitelji će moći posjetiti i razgledati više različitih vrsta plovila i razgovarati s njihovim posadama. Radi se o plovilima Ministarstva obrane (Obalne straže) „Hrvatska Kostajnica“, Ministarstva unutarnjih poslova P-212 i Ministarstva poljoprivrede (Ribarske inspekcije) „Periska“. Također, predstavit će se i tradicionalna plovila; jedrenjak – loger „Nerezinac“ ploveći je muzej i čini cjelinu s Muzejom Apoksiomena u Malom Lošinju.

„Tartana“ je tradicionalni tip broda koji je udruga „Molaj cimu“ obnovila tradicionalnim materijalima i koji se koristi za promociju sail transporta. Također, bit će usidreni i motor sailer – turistički brod „Morena“ i ribarski brod – plivarica „Paris“ dok će dvoranu Žatika i rivu povezivati CROFISH vlakić besplatnim vožnjama.

vrsar brod paris tanja kocijančić
Ribarski brod Paris – Foto Tanja Kocijančić

Cijeli program ribarskog sajma Crofish pročitajte u članku:

Foto di Alexa da Pixabay trgovina shopping

Zbog salmonele s polica uklonjena popularna salama

Foto Gradska knjižnica Poreč

POREŠTINA: 450 mališana putovalo sa Zoranom Vakulom kroz sunce, kišu i snijeg