in

Dođite u subotu na porečki “HODITI I ZDRAVI BITI 2023.”

Foto Zdravi grad/Ilustracija

Ove godine Poreč se pridružuje 7. javnozdravstvenoj manifestaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije naziva HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2023. nakon pauze zbog pandemije. Manifestacijom se ističe značaj kretanja za zdravlje i osobna odgovornost svake osobe za vlastito zdravlje kroz zdrave životne izbore i navike uz moto – „zajedno s vama do zdravlja“.

U Poreču organizaciju aktivnosti koordinira Zdravi grad Poreč uz partnersku podršku Grada Poreča, SZGP, GDCK Poreč te u suradnji sa suradničkim organizacijama – porečkim vrtićima i osnovnim školama, Domom za starije i nemoćne Poreč, Klubom umirovljenika Galija i Društvom invalida Poreč.

Hodanje građana za zdravlje se u organizaciji ZZJZ IŽ obilježava u 10 istarskih  gradova, pa tako i u Poreču, u subotu 22.04.2023. U Poreču će u tjednu oko ovog datuma hodati ukupno više od 2.000 hodača svih dobnih skupina jer tijekom tjedna po danima hodaju predškolarci iz porečkih vrtića Radost, Paperino i Crvenkapica, potom osnovnoškolci iz OŠ Poreč, Finida i TOŠ Bernardo Parentin kao i srednjoškolci iz SŠ Mate Balota.

Hodanje za građane, u subotu 22.4. , bit će organizirano na poznatoj i prelijepoj porečkoj šetnici od Općinskog suda Poreč do Zelene lagune. Na startu će hodači dobiti ovogodišnje majice s logotipom manifestacije, a mnogi od njih će svojoj dosadašnjoj kolekciji majica u raznim bojama prikupljenih tijekom proteklih godina pridružiti i najnoviju narančastu majicu. Hodanje će pratiti trasu prelijepe porečke šetnice od Općinskog suda prema Plavoj i do Zelene lagune do Ski lifta i natrag.

Kraj Ski lifta sve hodače čeka već provjereno ukusni ručak, grah i voda, koje osigurava Grad Poreč. Za roditelje s malom djecom, starije i osobe s invaliditetom  koje će se pridružiti hodanju bit će osiguran po potrebi i volonterski prijevoz vozilima Crvenog križa Poreč i Društva invalida Poreč, a Vita Leva za sve hodače kojima je potrebno stavlja na raspolaganje besplatnu vožnju turističkim vlakićem.

S hodačima će biti stalni suradnici i kineziolozi, Zoran Jendrašić i Vedran Vrus koji će koordinirati hodanje porečkom trasom te voditi tjelovježbu na otvorenom i uz more na startu i putem.

Hodače će pratiti i fizioterapeuti i medicinske sestre Doma za starije i nemoćne, ekipa Zdravog grada Poreč , Grada Poreča te volonteri Društva invalida Poreč i Crvenog križa Poreč, priopćio je Zdravi grad Poreč.

Foto Grad Poreč

U Poreču 1.300 učenika iz cijele Hrvatske na Državnom školskom prvenstvu u rukometu

Foto Odvodnja Poreč

Odvodnja Poreč: Počela gradnja kanalizacije u Kosinožićima