in

Dražen Zečić u Vrsaru na prvoj ribarskoj fešti

Foto TZ Vrsar

U ugodnoj atmosferi vrsarske rive uz miris i okus ribljih specijaliteta Vrsar dočekuje svoje posjetitelje na 1. ovogodišnjoj Ribarskoj fešti, koja će se održati u petak, 3. 5. s početkom u 17 sati. Raznoliku i bogatu ponudu morskih delicija duž rive upotpunit će zabavni program za koji će se pobrinuti Alfa Time Band i velikan hrvatske estrade, Dražen Zečić. Koncert Dražena Zečića počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Morske delicije za gurmane

Ovdje vas ne čekaju samo slasne sardele na žaru, ili pak ukusni pedoći na buzaru, tu možete kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukance s kaneštrelama, kapešante, pedoće, ribu na žaru, burger od tune, paštetu od tune, fritto misto, brodet po recepturi lokalnih ribara i kuharica. I osim što je sve tako ukusno, jako je lijepo posluženo i aranžirano. Ovu ukusnu hranu pripremaju kuhari amateri, ribari i njihove obitelji i svi oni koji su na neki način vezani uz more. Gourmet ponudu čini šest punktova tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice. Sve je lijepo označeno i uz svaki štand stoji oznaka što se priprema. Jedino brodet, neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru, svaki put priprema drugi štand. Na ovoj će ga fešti pripremati Tena Pršurić na štandu fritto misto.

Radionice za najmlađe 

Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta djeca će se moći zabaviti u dječjem kutku kojeg vodi vesela ekipa iz “Žutog kišobrana”, a kreativne radionice pod nazivom “Čuvari mora” su besplatne. 

Lokalni proizvodi

Posjetitelji mogu kušati ili kupiti neki od gurmanskih suvenira, a za to će se pobrinuti istarski OPG-ovi članovi Udruge „Domaća web tržnica“, koji će tijekom Ribarske fešte ponuditi svoje proizvode. Tako će se na ribarskom molu moći pronaći maslinovo ulje, likere, rakije, voće i povrće, prirodnu kozmetiku, lavandu, ručno izrađene drvene proizvode te štošta drugo.

Dobra zabava 

Osim odlične gastronomije, organizatori su se pobrinuli za dobru zabavu, pa će publiku zabavljati Alfa Time band, te poseban gost večeri Dražen Zečić & grupa Banana čiji nastup započinje u 21 sat.  

Nagrada Simply the Best

Podsjetimo kako je Ribarska fešta u Vrsaru dobitnica tradicionalne nacionalne godišnje nagrade Simply the best za inovativnost i kreativnost.  Sve u svemu, više nego dovoljna pozivnica svima da rezerviraju ovaj petak za Ribarsku feštu. Početak fešte je u 17 sati, a više informacija možete pronaći na www.infovrsar.com

Zbog radova na rivi, prva ovogodišnja Ribarska fešta održat će se na ribarskom molu. Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji, a iz Općine mole za strpljenje i razumijevanje.

Mapa s preporučenim smjerovima kretanja i informacijama o besplatnom parkingu nalazi se na službenim stranicama Turističke zajednice općine Vrsar. 

Web https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/

Facebook https://www.facebook.com/VrsarIstria 

INSTA https://instagram.com/vrsarinspires/  

Foto HNS - Teo Žiković nogomet

Mladi Funtanjan Teo Žiković prvi put u reprezentaciji i na UEFA-inom razvojnom turniru

koncert tar školsko igralište pučka fšta zabava ljudi turisti

TAR: Pučka fešta za otvorenje sezone uz Opću opasnost