in

Kamo za vikend: Jesti, piti, biciklirati, plesati i šopingirati

I ovog vikenda naš lijepi Poluotok nudi brojna događanja za sve gušte. Bilo da se želi dobro pojesti i popiti, zaplesati uz živu glazbu, kupiti nešto originalno ili pak baviti se nekim sportskim aktivnostima.

Već sutra, u petak, može se guštati u morskim delicijama na Ribarskoj fešti u Vrsaru ili pak pronaći nešto zanimljivo na pulskom sajmu originalnih istarskih suvenira i rukotvorina Hand made by Merkat. Još u subotu može se otići na biru u kamp Lanterna, kraj Vabrige, odnosno Tara, gdje do tada traje Oktoberfest by Valamar. Ulaz je otvoren svima. U subotu je ponovno fešta u Vrsaru kada se održava Porto Fest. Istog se dana slavi i Dan općine Žminj, a u Rapcu se održava Valamar Trail na kojem se može trčati među zelenilom naše Terre Magice. Grad sv. Eufemije nudi glazbenu manifestaciju „Dobrodošli u Rovinj“ na Trgu brodogradilišta, dok se u Frati kod Tara slavi zaštitnik sv. Mihovil.

Nedjelja također nudi velik izbor. Kome treba sočno i domaće voće ili voćni proizvodi može u Kaldir na Feštu od Fruti. Željni rekreacije i dobrog društva trebaju samo skoknuti do Vižinade na rekreativnu biciklijadu Parenzanu na kojoj se može doći i bez bicikla, jer se može i samo pješačiti. Oni koji pak više vole pučku zabavu trebaju krenuti put Muntića kod Ližnjana gdje se održava fešta Jerolimova.

Ima tu i višednevnih manifestacija. Grožnjan ovog vikenda brojnim programima obilježava 25. godišnjicu likovne manifestacije Ex tempore. Osim već spomenutog, u Rovinju ima još puno toga – festival amaterskog kulturnog stvaralaštva FAKS Dance, 5. Dani Mirka Kovača i 2. sajam cvijeća Florijana. U Rapcu se održava dvodnevna jedriličarska regata, a u Poreču 19. izdanje Rallyja Poreč za ljubitelje brzih automobila. Bodljikavi dani u Žminju službeni su naziv za 7. izložbu kaktusa i sukulenata.

I za kraj za sve koji vole naše najpoznatije i najskupocjenije gljive – svakog se vikenda u Livadama održavaju već godinama vrlo popularni Dani tartufa. Dobru zabavu želimo svima!

Poreč: Prijetio ženama nezadovoljan načinom isplate socijalne pomoći

Eurospin dolazi u Hrvatsku?