in

Medeni Poreč nastavlja se za vikend novim aktivnostima

Foto Grad Poreč

Proteklog vikenda održane su prve aktivnosti manifestacije Medeni Poreč koju u okviru Mjeseca poduzetništva u Poreču organizira Udruga pčelara Nektar. Pčelari su se susreli s djecom i mladima, ali i svima zainteresiranima, kako bi im predstavili svoj med i medne delicije, podijelile su se bojanke „Urbana pčela“ inspirirane porečkim urbanim pčelinjakom, potpisan je pravilnik o „Urbanim pčelinjacima Grada Poreča-Parenzo“  i postavljena je izložba radova učenika na temu „Pčela“.  

U petak, 13. listopada, u Domu obrtnika u Poreču, na rasporedu je video projekcija projekta kako je nastala priča i bojanka „Urbana Pčela“, podjela bojanki učenicima Osnovne škole Finida i područnih škola, prodaja meda i mednih delicija te izložba radova učenika Osnovne škole Poreč. U subotu 14. listopada od 12 do 14 sati održat će se radionica kako pripremiti kremasti med s dodacima mediteranskog bilja koje će održati predstavnica OPG Remedy. Istog dana od 10 do 19 sata bit će organizirana prodaja meda i mednih delicija, te će se moći pogledati izložba učeničkih radova.

Ova manifestacija je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču koju ove godine šesti put zaredom organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Novigrad

Novigradski umirovljenici prvi na Županijskim sportskim igrama sindikata umirovljenika

silvano bartolić tržnica poreč

Mjesec poduzetništva u Poreču – Radionica za djecu „Zavirimo u svijet zanimanja“