in

MOTOVUN NA DVA KOTAČA: U nedjelju vođena MTB tura

Idealno je vrijeme za aktivan odmor u prirodi, a budući je upravo vožnja biciklom jedna od omiljenih aktivnosti svih dobnih skupina, turistička agencija Terra Magica Adventures uz logističku podršku Turističke zajednice Općine Motovun za vas je pripremila vođenu MTB turu okolicom Motovuna u pratnji biciklističkih vodiča ove nedjelje, 14. lipnja, s početkom u 9 sati.

Vožnja kreće u 9 sati iz podnožja Motovuna, odakle će se nastaviti prema slavnoj Parenzani i prolazite kroz motovunski željeznički tunel, dugačak točno 222 metra. Put se zatim nastavlja rutom Parenzane, a potom makadamskom cestom uz potok Krvar obilazi brdo Šublenta, nakon čega se asfaltiranom cestom vožnja nastavlja do Kaldira, gdje posjetitelje očekuje Kaldirski plac od fruti, na kojemu će se napraviti pauza.

Nakon toga vožnja se nastavlja spustom kroz živopisne kaldirske voćnjake, sve do dna Kaldirske vale, gdje će biciklisti imati priliku upoznati skrivenu prirodnu oazu Kaldirštine – slapove na potoku Mutva. Nakon pauze u prekrasnom ambijentu, put se nastavlja Kaldirskom valom do Parenzane, kojom će se penjeti natrag do podnožja Motovuna, gdje će se završiti 18 kilometara duga vožnja.

Težina staze je lagana, uz izuzetak kratkog strmijeg uspona od potoka Krvar do skretanja za Kaldir. 

Biciklijada po Motovunštini

Program biciklističke ture:

  • 8.30-9.00 – Okupljanje na parkiralištu kod benzinske postaje INA;
  • 9:00 – Start biciklističke vožnje;
  • 10.30 – Dolazak u Kaldir i pauza na Kaldirskom placu od fruti;
  • 11.30 – Nastavak vožnje i spust u Kaldirsku valu;
  • 12.15 – Dolazak i kratka pauza na potoku Mutva;
  • 13.00 – Očekivani povratak u Motovun.

Promotivne cijene vouchera za sudjelovanje na MTB turi su sljedeće:

  • Najam MTB bicikla i sudjelovanje na turi – 100 kuna po osobi;
  • Najam električnog bicikla i sudjelovanje na turi – 200 kuna po osobi;
  • Sudjelovanje na turi sa svojim biciklom – 50 kuna po osobi (besplatno za mlađe od 14 godina).

Kupnjom bilo kojeg vouchera za biciklističku turu ostvaruje se popust od 15 do 20 posto u motovunskim restoranima, galerijama i specijaliziranim trgovinama (detaljan popis nalazi se na voucheru) i pravo na besplatan obilazak sadržaja projekta “Doživljaj Motovuna!’ (uključuje obilazak motovunskih zidina i galerije “Pet kula”).

Broj mjesta je ograničen, a za prijavu i dodatne informacije treba se obratiti na: +385 91 764 1300 ili info@terramagicacroatia.com

Bez vode 12. lipnja 12 porečkih ulica

Novigrad

Istra i na Tijelovo bez novozaraženih od Covida-19