in

NOVIGRAD spreman: Čekaju vas koncerti, ex tempore, radionice, izložba oldtimera…

Foto TZ Novigrad

Novigrad je spreman za još jednu uspješnu turističku sezonu, pa tako i velik broj turističkih subjekata koji svojim radom i trudom doprinose bogatoj ponudi i tradicionalnoj gostoljubivosti našeg grada. Turistička zajednica Grada Novigrada svima želi uspješno ljeto i što dužu posezonu!

Novigrad se uvijek trudi lijepo izgledati za svoje goste, a za to su zaslužne sve uslužne djelatnosti na području grada, ali i mnogobrojni iznajmljivači s lijepo uređenim okućnicama i balkonima. Stoga je i ove godine objavljen javni poziv za prijavu na tradicionalnu akciju nagrađivanja najuređenijih okućnica i balkona na području grada. Pravo sudjelovanja imat će oni balkoni i okućnice čiji vlasnici za to iskažu interes odnosno prijave svoje sudjelovanje u akciji putem posebne prijavnice koju s ostalim informacijama mogu preuzeti na ovom linku PRIJAVE. NOVOST ove godine je da će svatko moći predložiti nečiju okućnicu i balkon za koju smatra da su vrijedni sudjelovanja. Ispunjene prijavnice potrebno je dostaviti u Ured TZG Novigrada-Cittanova (Mandrač 29a, Novigrad-Cittanova), osobno ili e-mailom, najkasnije do 18. lipnja 2023. (nedjelja), do 20 sati.

Nagrade i priznanja dodijelit će se u okviru obilježavanja Dana grada krajem kolovoza.

A kako bi gosti grada što više uživali tijekom svog odmora u Novigradu, Turistička zajednica je sa svojim partnerima pripremila niz događanja koja su objavljena na webu događanja u Novigradu, a za naredni period izdvajamo:

U vikend će nas uvesti koncert limene glazbe pod vedrim novigradskim nebom u petak, 9. lipnja, u 20 sati, na Velikom trgu. Pozivamo goste na besplatni koncert puhačkog orkestra Srednje škole Norbertusgymnasium iz Magdeburga (Njemačka). Njihov repertoar obuhvaća mainstream glazbu, adaptacije rock i pop glazbe te filmsku glazbu.

U subotu će biti zanimljivo provesti prijepodne u gradu jer će se uz jutarnju kavu u centru Novigrada moći razgledati oldtimeri, rijetka i atraktivna povijesna vozila koja će od 10:00 do 14:00 sati biti parkirana na Porporeli. Riječ je o sudionicima Međunarodnog oldtimer rallya koji dolaze iz više europskih zemalja.

Tijekom vikenda održat će se i tradicionalna Regata Transadriatica (9. – 10.06.), koja već desetljećima povezuje Novigrad i Veneciju. Pozvani su svi koji borave u Novigradu da tijekom subotnjeg zalaska sunca uživaju u ispraćaju brojnih jedrilica prema Italiji. To je redovito neodoljiv prizor koji se treba zabilježiti bar mobilnim telefonom.

Nedjelju, 11.06., obilježit će sve boje Novigrada koje će se izmjenjivati na slikarskim platnima sudionika Slikarskog ex tempore natječaja. Od 10:00 pa sve do 18:00 sati slikat će se u Parku Irme Benčić te na drugim lokacijama u centru grada. Pozivamo zainteresirane da se odazovu, a ovdje mogu pronaći više informacija: Slikarski ex tempore

U ponedjeljak i utorak, 12. i 13.06., u Parku Novigradskih ribara na Mandraču održat će se cjelodnevna prodajna izložba rukotvorina obrtnika okupljenih u projektu RUKE, a najzanimljiviji dio njihovog gostovanja u Novigradu bit će kreativne radionice na kojima će i djeca i odrasli moći naučiti nove vještine dekoracije:

12.06. ponedjeljak
10:00 -11:00 / 15:00-16:00
Izrada cvijeća od češera – radionica za djecu
18:00-20:00
Crtanje pijeskom – radionica za odrasle

13.06., utorak
10:00 -11:00 / 15:00-16:00
Izrada životinja od češera i filca – radionica za djecu
18:00-20:00
Oslikavanje keramike – radionica za odrasle

Uz sve navedeno, krenula je i vinska avantura Novigrad-Cittanova Wine Trail koja će svake srijede gostima nuditi vrhunski doživljaj koji pruža nezaboravno putovanje vinskim cestama Novigrada. Za više informacija: Novigrad-Cittanova Wine Trail

Foto Grad Poreč

POREČ: Počelo postavljanje fotoprinta i skele na palaču Becich

Foto Running Fox

TAR: El giro de Val de Torre okupio djecu i odrasle. Najbolji Matija Lisec i Sandra Martinović