in

NOVIGRAD: U subotu „Hoditi i zdravi biti“ – istarski pješački pohod za zdravlje

Prekrasne vizure Novigrada - Foto TZ Novigrad

Ponovno se vraća javnozdravstvena manifestacija „Hoditi i zdraviti biti –  La salute viene camminando“, u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, uz Istarsku županiju i istarske gradove. U subotu, 22. travnja, od 10:00 sati, prvi put će se istovremeno pješačiti u 10 istarskih gradova, a sedmom izdanju pješačenja za zdravlje priključio se i Novigrad.

Novigradski pješački pohod dug je 10 kilometara, a sudionicima je zajamčeno veselo druženje i prekrasne vizure na stazi koja prolazi kroz polja, vinograde, maslinike i uz samo more.  Start i cilj hodanja  je u Kastaniji/Pineti kod MK Pirates Novigrad.

U blizini su i dva parkirališta za one koji na start dolaze sa vozilima. Sudionike iz Karpinjana i centra grada iz Turističke zajednice Novigrada pozivaju da „u zdravom duhu“ na manifestaciju dođu pješke. Na štandu startne točke moći će se preuzeti besplatne majice s logom manifestacije, a bit će tu i predstavnici Crvenog križa koji će svim zainteresiranima besplatno mjeriti tlak i šećer.

Za zdravlje će se hodati do Dajle i natrag u pratnji vodiča iz Biciklističkog kluba Novigrad. Po povratku slijedi druženje i okrjepa. Za one kojima je predviđena trasa preduga, u vlastitoj režiji mogu hodati manji krug uz more po Kastaniji/Pineti/Karpinjanu i pridružiti se ostalima na zajedničkom ručku i zabavi. Osim dobrog raspoloženja, sudionici će trebati imati ugodnu sportsku odjeću i obuću, šešir, zaštitu za sunce te bočicu vode.

Novigrad očekuje velik broj učesnika, što stanovnika, što gostiju grada, a tijekom ovog tjedna akciji hodanja pridružila su se i djeca iz novigradskih vrtića Tičići i Girasole. Hodali su uz more, maslinike i parkove, izvodili motoričke vježbe te vježbe joge.

U slučaju lošeg vremena, planirane aktivnosti bit će odgođene za drugi dan, a o čemu će se pravovremeno obavijestiti svi zainteresirani putem web stranice grada www.novigrad.hr i društvenih mreža turističke zajednice Visit Novigrad Cittanova.

Gradi se nova pješačko-biciklistička staza od Brostolada do marine - Foto Općina Vrsar

Vrsar će dobiti novu pješačko-bike stazu. Radovi u tijeku

Foto OŠ Vrsar

VRSAR: Učenici pokazali izvrsno znanje njemačkog na ispitu Goethe certifikata A1