in

Vrsar će dobiti novu pješačko-bike stazu. Radovi u tijeku

Gradi se nova pješačko-biciklistička staza od Brostolada do marine - Foto Općina Vrsar

U Vrsaru je ovih dana počela izgradnja pješačko-biciklističke staze od naselja Brostolade do kružnog toka Montepozzo, u duljini od oko 400 metara. Radove izvodi tvrtka Cesta d.o.o. iz Pule, a vrijednost ugovorenih radova je oko 79.000 eura, s uključenim PDV-om.

-Izgradnjom pješačko-biciklističke staze povezat ćemo naselje Brostolade s marinom, koje je s tog aspekta do sada bio prometno izoliran. Također ćemo maknuti dio biciklista s prometnice, a što će uvelike utjecati i na sigurnost prometa. Općina Vrsar nedavno je napravila prometnu studiju biciklističkih staza za područje naselja Vrsar te se sukladno tome radi na ishođenju projektne dokumentacije i postupne izgradnje, saznajemo od načelnika Ivana Geromette.

Dodao je da će se tako u sljedećoj fazi projekta izgraditi pješačko-biciklistička staza od naselja Brostolade do spoja lokalne ceste sa županijskom cestom 5071, kod malonogometnog igrališta te dalje s državnom cestom D75.

Također, naglasio je načelnik Gerometta, sljedeće godine se planira i izgradnja biciklističke staze od kružnog toka Montepozzo do autokampa Koversada, a sve kako bi biciklistima, kojih je svake godine sve više, omogućili ugodnije i sigurnije prometovanje.

mup policija radar

Radari u Istri u srijedu 19. travnja 2023.

Prekrasne vizure Novigrada - Foto TZ Novigrad

NOVIGRAD: U subotu „Hoditi i zdravi biti“ – istarski pješački pohod za zdravlje