in

Plivačko natjecanje Alpen Adria Swim Cup ponovo u Novigradu

Foto TZ Novigrad

U novigradskom zaljevu će se u subotu, 24. rujna, održati zadnja ovogodišnja etapa Alpen Adria Swim Cupa, međunarodnog natjecanja u plivanju na otvorenim vodama pokrenutog 2019. godine. Ovo je drugo izdanje kupa u Istri s perspektivom da se istakne kao jedna od glavnih plivačkih manifestacija na otvorenim vodama.

Novigrad je od strane organizatora odabran jer nudi izvanredne uvjete za takvu vrstu natjecanja. Uvjerili su se da ovaj ribarski gradić na zapadnoj obali Istre ne očarava samo svojim prekrasnim uvalama, već i gotovo savršenim uvjetima za plivanje na otvorenim vodama. Zahvaljujući njegovom zaštićenom položaju, plivači će ovdje naići na mirno more i ugodne temperature u očaravajućem mediteranskom okruženju.

Sudionicima je na izbor šest staza različitih duljina, pri čemu je start i cilj svih utrka na plaži podno hotela Aminess Maestral. Staze na 10.000 i 5.000 metara vode u krug oko novigradskog zaljeva, sve do povijesne jezgre Novigrada, do plaže podno gradskog zvonika, gdje se plivači okreću i plivaju do cilja. Na istoj se dionici odvijaju i natjecanja na 3.400 i 1.700 metara, s time da natjecatelji plivaju u  trokut. Manje ambiciozni plivači mogu sudjelovati u kategoriji „Svi plivaju“ na stazi duljine 500 metara, dok su za one najmlađe organizirane dječje utrke na 300 i 500 metara.

Subotnji natjecateljski program, koji će biti atraktivan i za sve Novigrađane i njegove posjetitelje, započet će u 10 sati s novosti ovogodišnje utrke, a to je SUP disciplina na 10.000 metara, a start plivačke utrke kreće 5 minuta kasnije. U 11 sati kreće utrka na 5 km, u 11:30 na 3,4 km, a pola sata kasnije ona na 1,7 km. Dječja utrka na 500 m startat će u 12:20, a na 300 m u 12:30. Sudionici kategorije „Svi plivaju“ na stazu od 500 m krenut će u 12:30. U 14 sati najavljen je dodjela medalja.

Cilj ovog atraktivnog događanja je okupiti velike i male plivače, profesionalce i rekreativce, u fantastičnom ambijentu novigradskog zaljeva, poručuju organizatori iz Schwimm Aktiv Cluba iz austrijskog Klagenfurta, koji Alpen Adria Swim Cup organiziraju uz podršku novigradske Turističke zajednice i Aminess hotela i kampova.

Sve dodatne informacije dostupne su na mrežnoj stranici natjecanja www.alpenadriaswimcup.at .

Prvi GINISTRA festival u Rovinju donosi degustacije, radionice i panel rasprave

usluga poreč odvoz smeća

POREŠTINA: Kreće pranje kontejnera za miješani otpad