in

Prvi GINISTRA festival u Rovinju donosi degustacije, radionice i panel rasprave

U Rovinju će se 30. rujna održati 1. GinIstra festival na kojem će devet istarskih proizvođača
predstaviti 20-ak vrsta ginova, a znatiželjne posjetitelje očekuju panel rasprava, zanimljive radionice i degustacija.
Manifestacija je koncipirana na način da posjetitelji mogu kupiti GinIstra čašu po cijeni od 100 kuna u što su uključena tri pića, a čašu ne moraju kasnije vratiti, već im ostaje za uspomenu. Nakon toga, za svako sljedeće piće potrebno je kupiti BON po cijeni od 30 kuna za jedno piće.
Podsjetimo, istarski proizvođači ginova koji će sudjelovati na festivalu pozvani su da pošalju uzorke svojih proizvoda pa će na svečanom otvorenju biti proglašeni i najbolji proizvodi prema mišljenju komisije za ocjenjivanje koju čine stručnjaci.
Uz sve navedeno, 1. GinIstra bit će popraćena i zabavnim programom te će to biti idealno mjesto za sve one koji žele degustirati ovo sve popularnije piće, zabaviti se i naučiti nešto novo.
“Nadamo se da će prvo izdanje GinIstra Festivala pokazati i dokazati kvalitetu istarskih proizvođača, a dogodine je u planu širenje ponude te dovođenje proizvođača i iz drugih dijelova Hrvatske. Očekujemo da će se s vremenom upravo GinIstra pozicionirati kao važna manifestacija i na europskom tržištu”, poručio je organizator Festivala, Igor Franković.

Prvi GinIstra Festival održat će se u petak, 30. rujna, u bijeloj sali Academie Banquet u Rovinju.

Foto Mercatino Rovinj

Mercatino Rovinj – Za vikend zadnje ovogodišnje izdanje

Foto TZ Novigrad

Plivačko natjecanje Alpen Adria Swim Cup ponovo u Novigradu