in

Poreč domaćin državnog natjecanja u oranju. Boje Istre “brane” Momić i Pištan

Istarsko natjecanje u oranju - Foto Bookaleta - Davor Šišović

Poreč je domaćin 19. Državnom najecanju u oranju koje će okupiti najbolje orače iz cijele zemlje. Organizator je Udruga orača Istra a mjesto natjecanja je Ulica Karla Huguesa, blizu sportskog aerodroma i nogometnog kampusa.

Za one koji koriste GPS, koordinate parcele su 45°13’09.8″N 13°36’41.8″E – možete ih pronaći na Google kartama. Organizatori su uz spomenutu udrugu i Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Istarska županija, Grad Poreč i Ministarstvo poljoprivrede .

Osim što će se natjecatelji boriti za titulu prvaka u svojim kategorijama, pobjednici će također osigurati svoj nastup na Svjetskom natjecanju u oranju. 

Trening orača na traktorima možete pogledati već u petak popodne, 29.9., od 12 do 16 sati. Navečer će biti izvlačenje startnih brojeva. Subotnji program počinje mimohodom u 8.30 sati, svečano otvaranje bit će u 9.30 sati, početak oranja je u 10.40 a proglašenje najboljih u 16 sati.

Ukupno će biti 13 ekipa, svaka predstavlja svoju županiju. Svaka ekipa ima dva orača, jedan sa plugom ravnjakom i drugi s plugom premetnjakom. Našu županiju predstavljat će Patrik Momić iz Tara u kategoriji plug ravnjak i Goran Pištan iz Poreča u kategoriji plug premetnjak.

ulica ulični parking parkiralište

POREČ: Uskoro zimski i jeftiniji režim naplate parkinga

Foto Grad Poreč

POREČ: Brojni mališani sudjelovali u prezentaciji sportskih klubova