in

POREČ: ROKOVA u Novoj Vasi uz svečanu misu, boćarski turnir i dječju biciklijadu

Rokova 2019. - Foto Grad Poreč

Tradicionalni boćarski turnir Boćarskog kluba Nova Vas i susjednih boćarskih klubova, koji se odigrava danas (14.08.2021.) na obnovljenom boćalištu uvertira je u proslavu  blagdana sv. Roka, koje ovo porečko naselje slavi kao svog patrona. Boćarski turnir odigrava se na boćalištu koje je nedavno uredio Grad Poreč dogradivši krovnu konstrukciju za još preostale dvije staze za boćanje, čime je kompletno boćalište prekriveno i omogućuje igranje boćarskih susreta, turnira i raznih drugih manifestacija i kad vremenske prilike nisu povoljne. Turnir će potrajati sve do večernjih sati, a boćalište je dobilo i novu rasvjetu koja će boćarima susrete učiniti još ugodnijim.

Na sam blagdan sv. Roka, u ponedjeljak, 16.08, u 11.00 sati održat će se sveta misa u župnoj crkvi u Novoj Vasi.

U 18.00 sati Biciklistički klub Poreč i Mjesni odbor Nova Vas pozivaju sve na 4. dječju MTB biciklijadu, koja starta na rotondi. Ruta je duga oko 10 km, predviđena je za djecu iznad 7 godina starosti. Planirano trajanje biciklijade s pauzama je oko dva sata. Vozi se po šumi, makadamskim putevima i manjim dijelom po asfaltu, a svi sudionici mlađi od 16 godina, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dužni su imati kacigu. Za sve organizirana okrijepa uz sendviče i piće.

Proslava sv. Roka održava se uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera, u organizaciji MO Nova Vas i uz potporu Grada Poreča.

bicikl korona covid

U subotu četiri novozaraženih, ponovno rast osoba u samoizolaciji

Povlači se proizvod iz LIDL-a, nemojte ga konzumirati