in

POREČ: U subotu Slatko jutro, za Uskrs besplatna marenda za sve

Foto Grad Poreč- Uskrsne dekoracije na Trgu slobode i sajam domaćih proizvoda

Bogati Uskršnji program očekuje sve Porečanke i Porečane, kao i njihove goste, na Trgu slobode, koji je za tu prigodu prigodno uređen. Uskršnji foto pointovi, zabava za djecu i bogata ponuda istarskih delicija samo su dio noviteta koje Poreč ove godine nudi svojim građanima i posjetiteljima.

U petak, subotu i ponedjeljak, na Sajmu tradicionalnih istarskih proizvoda svoje proizvode izlaže 15-ak štandova koji nude tipične Istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande, prirodnu kozmetiku, suhomesnate proizvode, različite vrste brašna, proizvode od goji bobica, vino, rakije, voćne prerađevine.

U subotu, od 10 do 13 sati organiziran je program namijenjen najmlađima. Biti će tu oslikavanje lica (face painting), kreativna uskršnja radionica, a ove godine po prvi puta organizirane su i zabavne uskršnje igre s animatorom.

Također u subotu, od 10 do 12 sati, vrijedni učenici i mentori Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča pripremit će Slatko jutro. Posjetitelji će moći besplatno degustirati slatke tradicionalne Istarske delicije kao što su neizostavne pince, povetice, fritule, bit će tu i fontana od čokolade te druga slatka iznenađenja.

červar porat uskrs dekoracije ukrasi 2023
Foto Grad Poreč – Uskrs u Červar Portu

Gastronomska ponuda bazirat će se na namirnicama tipičnim za ovo doba godine. Građani i posjetitelji moći će kušati kvalitetnu hranu, s naglaskom na istarske namirnice, kao što su bakalar na kruhu, brusketa s inćunima, burger sa špaletom i rukolom, burger s fritajom i šparogama, špaleta u vinu.

Glazbeni program je rezerviran za subotu i nedjelju. U subotu posjetitelje će zabavljati Rezime Acoustic Trio i Duo Discover i to od 10 do 17 sati, dok u nedjelju od 11 do 13 sati nastupiti će Limena glazba KUD-a Matka Laginje iz Sv. Lovreča. 

U nedjelju, u 11 sat na Trgu Slobode poslužit će se sada već tradicionalni domjenak za građane i porečke goste – fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu vina te obojene pisanice.

Uz blagdansku oazu na Trgu slobode, djelatnici komunalnog poduzeća Usluga Poreč prigodno su uredili foto pointove na Peškeri i kod gradske tržnice, dok su članice Mjesnog odbora Červar Porat prigodno uredile foto point u svom naselju, objavio je Grad Poreč.

Cijelu fotogaleriju pogledajte na linku https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid02HtdmJH1UiSWK45Kum7DEdV6tNudEhMJ9bE29FwjEDaoEHSBhTB78gwqJCz11nAUSl

Karlović, Miletić i Kozlevac - Foto Istarska županija

Župan zahvalio Klaudiju Karloviću na velikom doprinosu u vatrogastvu

benzinska postaja crpka

Nove cijene goriva od utorka 11. travnja