in

POREČ: Udruga Capybara u subotu organizira jajolov – lov na blago

Foto udruga Capybara

Jajolov – lov na blago još je jedna besplatna aktivnost u izvedbi Udruge Capybara koja će se odviti u subotu 30.03. s početkom u 10:30 h na Trgu slobode u Poreču. Natjecat će se ekipe s 2 do 5 članova, a zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail adresu dturkan90@gmail.com .

Ekipe će odgonetati zagonetke da nađu tražene lokacije, pa će pri tome biti potrebno i poznavanje povijesti Poreča. Predviđeno trajanje ove aktivnosti je do 12 sati, odnosno do početka ostalih natjecanja u izvedbi u udruge na trgu.

Mole se ekipe da budu na Trgu slobode barem 10 minuta prije početka jajolova.

U nastavku programa održat će se ukrašavanje jaja od 12 do 12:30 h, jer u 12:30 h počinje natjecanje u tucanju jaja, a zatim i natjecanje u pičenju jaja, odnosno gađanju jaja kovanicom.

Prijave za ova natjecanja se primaju do početka.

Aktivnosti su zamišljene za odrasle kako i za djecu, tako da se nitko ne bi trebao ustručavati sudjelovati u ovim narodnim zabavama. Sav sadržaj je naravno besplatan, a osigurane su i nagrade.

Naravno, tu će povrh najavljenih aktivnosti biti i stolovi sa društvenim igrama, Carcassonne u ljudskoj veličini i Cornhole.

Foto Tanja Kocijančić

POREČ: U subotu slatki štand SOS Šapa za napuštene životinje

Na ciklus raznih događanja četvrtkom pozivaju Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina