in

Porečka Nova Vas poziva na maškare – U nedjelju mimohod, u utorak šentenca Snepku Tik Tokiću

Maškarana povorka Nove Vasi u Červaru - Foto Grad Poreč

Vrhunac maškaranog slavlja na području Grada Poreča obilježit će se u nedjelju 11. veljače u Novoj Vasi i obilaskom okolnih mjesnih odbora, a finale i izricanje šentence pustu zakazano je za utorak 13. veljače na parkingu preko puta škole u Novoj Vasi.

Maškare iz Nove Vasi, najpoznatije su i najaktivnije na području Grada Poreča-Parenzo, u kojima sudjeluju i mnogi van samog mjesnog odbora, a i ove godine pripremaju puno iznenađenja i dobre zabave. Njihov ovogodišnji pust zove se Snepko Tik Tokić i već je izvješen u središtu mjesta, a pratit će ih u njihovom tradicionalnom maškaranom obilasku okolnih mjesta u nedjelju 11. veljače. Povorka kreće u 8 sati iz Nove Vasi, a obići će susjedna mjesta i mjesne odbore. Na tom putu stanice će im biti i Červar i Červar Porat, gdje će ih pozdraviti i dočekati maškare iz ovih naselja. 

Na dan paljenja pusta svi će se uputiti će se u Novu Vas gdje će sudjelovati u tamošnjoj već tradicionalnoj maškaranoj fešti. Zadnji dan karnevala, naime, u utorak, 13. veljače novovašanske će maškare izreći šentencu pustu.

U bogatom zabavnom programu koji počinje od 16.30 sati na parkingu preko puta škole u Novoj Vasi sudjelovat će i učenici područne škole, a dobrodošli su i svi koji se žele maskirati. Nakon šentence pustu fešta maškarane povorke i ostalih nastavlja se uz glazbu Alfa Time benda, te bogatu gastro ponudu. Organizatori su Mjesni odbor Nova Vas uz podršku Grada Poreča, javili su iz gradske uprave.

dijete doktor pedijatar zdravlje bolest bolnica

Istarska županija pokrenula posebno pedijatrijsko dežurstvo

Foto Plazma Pr

POREČ prvi domaćin u Istri: Edukativnim programom „Zero Waste“ startala 28. sezona Plazma Sportskih igara mladih