in

Ratne scene iz filma “Kelly’s Heroes” oživjet će ovog vikenda u Vižinadi

Foto Tz Vižinada

Peti  airsoft susret Kelly’s Heroes “Positive Waves”, od petka do subote (14. – 16. listopada) u srcu Istre – Ratne scene iz legendarnog filma Zlato za odvažne oživjet će ovog vikenda u Vižinadi

Zlato za odvažne Vižinadi
Zlato za odvažne Vižinadi

Turistička zajednica Općine Vižinada poziva sve zainteresirane da posjete peti Airsoft susret i uprizorenje s tematikom filma “Kelly’s Heroes – Zlato za Odvažne”. Cilj manifestacije je oživjeti Vižinadu u kulturnom i turističkom smislu tijekom mjeseca listopada, čime se novim sadržajima produljuje turistička sezona i stvaraju pretpostavke za razvoj filmskog turizma.

Susret pod nazivom Kelly’s Heroes “Positive Waves” je airsoft susret koji se odvija u urbanom i naseljenom okruženju. Igra se na stvarnim mjestima gdje je snimljen film davne 1969. godine. Cijela priča je mješavina airsofta, rekonstrukcije i filmskog snimanja u kojem osim igrača sudjeluju i burleska djevojke. U subotu 15. listopada u 10 sati otvorit će se izložba antiknog oružja u sali pokraj zgrade Općine Vižinada koju svi zainteresirani mogu pogledati do 16 sati.

Za gledatelje u 10 sati kreće „okupacija“ Clermonta koja će se uprizoriti na trgu u Vižinadi, dok prikaz bitke počinje u 16 sati . Svi gledatelji moraju imati zaštitne naočale ili sl. i stajati samo na određenim i označenim zonama zbog sigurnosti.

Uz navedeni program bit će još popratnih sadržaja koji mogu zaintrigirati sve putnike namjernike koji su voljni istražiti Vižinadu te svojom interakcijom sa uprizoriteljima doživjeti Francusku, grad Clermont, četrdestih godina 20. stoljeća. U 20 sati u sali kod parkinga Općine izvest će se plesni nastup – Burleska, a potom i neizostavni koncert Brass banda Zajednice Talijana Vižinada.

Od 14. do 16. listopada 2022. godine, na ovom jedinstvenom susretu u Vižinadi se očekuje do 150 igrača airsofta i reenactera iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Engleske i Turske, priopćeno je iz TZ-a Vižinade.

Foto Mario Bratulić Facebook

Sv. Petar u Šumi potpisao povelju prijateljstva s Lemešom u Vojvodini – Za buduće EU projekte

kriminal internet cyber

Građani prijavili sumnjive e-mailove – Ucjenjuju ih i prijete objavom osobnih podataka