in

Sv. Rok u Brtonigli uz vatromet, Hladno pivo i gosta iznenađenja

Vatromet na Sv. Roka - Foto TZ Brtonigla

Nakon pandemijskih godina Brtonigla će ponovo moći proslaviti Sv. Rok uz vatromet i poznata imena s glazbene estrade te popratni sadržaj.
Događaj kreće 13. kolovoza i to u sportskom duhu uz malonogometni turnir, u spomen „Alda Paljuha“. Memorijal je dobio ime po osobi koja je za života na više načina sudjelovala i pomagala radu kluba.

Balinjerada - Foto TZ Brtonigla
Balinjerada – Foto TZ Brtonigla

Fešta se nastavlja 14. kolovoza uz dugo očekivanu balinjeradu i trku na prstenac s karićima. Očekuju se desetine ručno izrađenih vozila, koji će se spuštati niz strmu brtonišku Ulicu Marconi. Osim vlasnika vozila, nesvakidašnju vožnju moći će besplatno iskušati svi posjetitelji.
Istoga dana, u večernjim satima kreće glazbena zabava na dva trga uz nastup Febre, The Night Expressa i Dj Shurkija.
Sljedećeg dana na repertoaru je rekreativna biciklijada, koja će se odvijati na području Brtonigle i uže okolice na stazi srednjeg intenziteta i dužine 30km. Moguće su predprijave, a same prijave odvijat će neposredno prije događaja.
Program će se nastaviti navečer uz Tu i tamo band, DJ Pawu i nastup legendarnog banda Hladno pivo, koji prvi put u povijesti nastupa u Brtonigli i to povodom 35. obljetnice postojanja.
Na dan Sv. Roka, 16.08., dan će započeti uz tradicionalnu procesiju i svetu misu, dok će kraj događaja obilježiti veliki vatromet. Prije toga nastupit će Alfa time band i gost iznenađenja. Riječ je o poznatoj zvijezdi hrvatske estrade čije ime će biti otkriveno za nekoliko dana.
Kao i uvijek, ulaz na sve događaje i koncerte je besplatan. Osim svega navedenog, posjetitelje očekuje bogata eno gastronomska ponuda u lokalnim ugostiteljskim objektima kao i na štandovima koji će prigodno biti postavljeni za proslavu Sv. Roka.

marčansko-šugo-fešta

U nedjelju Marčansko šugo: Natjecat će se 15 kuharskih ekipa – Dođite gladni!

Foto Policijska uprava istarska

PLJAČKA POŠTE – S ukradenim autom pokušali odvesti sef. Nažalost, zbog peha ostali bez plijena