in

U nedjelju u Vižinadi 24. Slatka Istra

Slatka Istra Vižinada - Arhiv

Turistička zajednica i Općina Vižinada organiziraju najslađi dan u godini – 24. izdanje manifestacije Slatka Istra, koja će se održati u nedjelju 14. kolovoza s početkom u 18 sati.
Nakon dvogodišnje pauze ponovno će posjetitelji moći uživati na nadaleko poznatom druženju kroz koje se čuva ostavština naših starih, uz jedinstvene okuse tradicionalnih istarskih slastica spravljenih po starinskim recepturama. Domaćice i domaćini iz svih krajeva Istre otvorit će kuharice svojih baka i za Slatku Istru pripremiti pandešpanje, pince, bucolaje, štrukolo ili povetice, fritule, cukerančiće, kroštule, briskve i paštine… Prezentirat će ih na izložbi u školskoj dvorani gdje će ih ocjenjivati stručni žiri, a najbolji će biti prigodno nagrađeni.

Uz izložbu organiziran je i odličan zabavni program, eno-gastro ponuda, nogometna utakmica, degustacija vina, ulja i domaćih proizvoda s područja Vižinade, prezentacija tradicionalnog istarskog kolača u Kući Maraston i za kraj večeri koncert Replay banda i grupe Vigor.

Fešta se nastavlja u Vižinadi i drugi dan, 15. kolovoza, proslavom tradicionalne pučke fešte Svete Marije Vele. Pa ne propustite u 20 sati koncert BRASS BAND-a ZT Vižinada i Limene glazbe KUD-a “Istarski željezničar” Roč, dok će vas u 21 sat rasplesati Malvazija band i Mambo kings.

Ulaz na oba događanja je besplatan.

Program Slatke Istre u prilogu:

18.00 h

Izložba tradicionalnih istarskih kolača Slatka Istra – školska dvorana

izložba i degustacija vina, ulja i domaćih proizvoda Vižinaštine – park kod stare škole

19:00 h

Službeno otvaranje 24. Izložbe tradicionalnih istarskih kolača „SLATKA ISTRA“

Prezentacija izrade tradicionalnog istarskog kolača – kuća Maraston
Nogometna utakmica „NK Vižinada“ – igralište Fabrika

22:00 h
Proglašenje najboljih kolača „SLATKA ISTRA 2022“

Zabavni program od 21.00 h:
Replay band i grupa Vigor

Foto Vaterpolo klub Poreč

U Poreču se ponovno igra vaterpolo

Vrtić u Baderni se preuređuje - foto Grad Poreč

Šire se kapaciteti vrtića u Baderni