in

U Pazinu otvoren 2. međunarodni poljoprivredni sajam AgroTerra Istra – Razgledajte ga još u subotu i nedjelju

Foto AgroTerra Istra - otvoren sajam u Pazinu

Prigodnim programom u prostoru Školsko-gradske sportske dvorane u pazinu otvoren je drugi međunarodni poljoprivredni sajam AgroTerra Istra 2023.. Narednih nekoliko dana Pazin će biti centar poljoprivrede i svega vezanog uz poljoprivredu. Organizatori su vrlo ponosni jer ove godine sudjeluje više izlagača iz inozemstva i to iz Italije, Slovenije te Slovačke, a više je i domaćih izlagača. Na gotovo sedam i pol tisuća metara kvadratnih unutarnjeg i vanjskog izložbenog prostora može se vidjeti ono najbolje što Istra, regija, ali i inozemstvo nude za poljoprivrednike, kao i za one kojima je poljoprivreda hobi. Od sadnica i cvijeća do najboljih traktora i mehanizacije te alata za poljoprivrednike. AgroTerra Istra nastoji ponuditi i puno više od toga, jer je ovaj sajam i obiteljski gdje će zabavu naći i najmlađi. Bit će ovo prilika i za neke nove poslovne susrete, suradnje i, naravno, prodaju i kupnju poljoprivrednih proizvoda, alata i strojeva.

Nazočnim uzvanicima, predstavnicima medija, izlagačima i posjetiteljima sajma obratili su se s nekoliko riječi govornici: direktor sajma Marko Londero iz tvrtke Mars Eventi d.o.o., Karmen Gašparini, dopredsjednica Obrtničke komore Istarske županije, zatim Suzana Jašić, gradonačelnica Grada Pazina, Ezio Pinzan, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije, u ime Primorsko goranske županije Dalibor Šoštarić, ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ i na samom kraju Tugomir Majdak državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede koji je i službeno otvorio sajam.

Ovom prigodom nudit će posjetiteljima 20 i više posto popusta na dio asortimana. Tijekom sajmenih dana, ugostiteljskim objektima odobreno je dulje radno vrijeme. Trgovine koje će nuditi posebne popuste su: trgovina Nika, Antica torte i kolači, Metraža Štefi, T.O. Tony, trgovina Clover, Niki Shoes i Niki Fashion Corner, trgovina Maja, trgovina Laura, trgovina Aksea i trgovina Amica. Organizator poziva na strpljenje sve posjetitelje radi nove regulacije prometa u Pazinu te da se informiraju i prate najave o prometu i parkinzima koje će moći pronaći na mrežnim stranicama organizatora i društvenim mrežama.

Bit će osigurano dovoljno parkirnih mjesta koja će možda biti samo par minuta šetnje udaljena od lokacije održavanja sajma. Na sajmu poljoprivrede možete pronaći: proizvode s raznih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, pčelare, maslinare, vinare, pršutare, proizvođača sireva i ostalih mliječnih proizvoda, proizvođače eko prehrambenih proizvoda. Možete vidjeti i kupiti proizvode destilerija i proizvođača pive te proizvođača raznih drugih prerađevina na bazi povrća, voća, morskih plodova, proizvođače ili zastupnike za veliku i malu poljoprivrednu mehanizaciju, agrarije, rasadnike te sve ostale koji su povezani s poljoprivredom.

Sajam je otvoren u subotu od 10 do 19. U nedjelju je sajam otvoren od 10 do 17 sati. Ulaz na sajam za sve posjetitelje je besplatan!

Foto Vlada RH dino kozlevac

Vatrogasci na radnom sastanku kod premijera

brzina foto policija mup akcija

Radari u Istri u subotu 15. travnja 2023.