in

U subotu 5. Smotra maslinovog ulja i vina Općine Marčana

Detalj sa Smotre vina i ulja u Krnici

Turistička zajednica Općine Marčana poziva vas na 5. Smotru maslinovog ulja i vina Općine Marčana ove subote, 13. travnja 2024. u 17 sati u Sportskoj dvorani u Krnici.

Manifestacija petu godinu za redom okuplja i predstavlja izlagače obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja općine Marčana, i to ne samo one koji se već duže vrijeme profesionalno bave vinarstvom i maslinarstvom te proizvode veće količine, već i one manje, „rekreativne” proizvođače vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Posljednjih se godina na našem području etabliralo sve više proizvođača koji se ističu izvrsnom kvalitetom proizvoda. Smotra je namijenjena njihovoj promociji, prodaji proizvoda i poticanju daljnjeg razvoja.

Manifestacija nastavlja njegovanje edukativne komponente. Posjetitelji će na besplatnim radionicama moći naučiti kako pročitati vino, prepoznati kvalitetno maslinovo ulje i kreativno se izraziti izradom vijenca od maslinovih grančica. Za sudjelovanje na radionicama obavezna je prijava mailom na info@tzmarcana.com ili telefonom na 052 823 696 do 11. travnja.

Foto Turistička zajednica Marčana
Foto Turistička zajednica Marčana

Vesele melodije i stihovi Bruno Krajcar Banda, tradicionalno inspirirani vinskom tematikom i istarskom tradicijom pobrinuti će se za zabavni dio programa. Stoga prođite ove subote do Krnice, kušajte domaće proizvode izlagača, otkrijte spretnost rukotvoraca i nadahnite se radovima lokalnih umjetnika, saznajemo od direktorice TZ-a Marčana Maje Bizjak.

Foto Turistička zajednica Marčana
Foto Turistička zajednica Marčana

pula knjižnica knjige

Promocija knjige Gordana Poropata “Jato i druge pripovijetke” u pulskoj knjižnici

Ženski pejvački zbor Mendule

“Pramaliće” u Vrsaru: Večer pjesme i zajedništva uz glasove Mendula