in

U Vrsar se vraća Fešta sv. Martina u novom ruhu – Degustacija ribljih delicija, biciklijada, dječji program, pub kviz…

Foto TZ Vrsar

Ove godine Fešta sv. Martina predstavlja svoje novo ruho i bogati program u čijem je središtu lokalna zajednica. Nakon uspješne turističke sezone Općina Vrsar – Orsera i Turistička zajednica općine Vrsar udružili su snage i zajedno s brojnim lokalnim udrugama i suradnicima priredili bogati program za velike i male.

Fešta se održava na Trgu Degrassi u centru starog grada na vrhu brežuljka. Parking je besplatan na velikom parkingu pored autobusne stanice ili na samom ulazu u mjesto, pored vrtića. Organizatori su se pobrinuli da se osigura prijevoz električnim vlakićem koji će prevoziti posjetitelje od parkinga do starog grada.

Sve kreće u petak u 11h sa svetom misom u župnoj crkvi sv. Martina, nakon čega slijedi Turnir u društvenim igrama za velike i male u Osnovnoj školi Vladimira Nazora. U večernjim satima u caffe baru „Cool“ održava se popularno strateško kartaško nadmudrivanje, Turnir u briškuli.

Zalazaka u Vrsaru - Foto TZ Vrsar
Zalazak u Vrsaru – Foto TZ Vrsar

Subota je dan rezerviran za cjelodnevnu zabavu. Sportski program započinje u jutarnjim satima s Turnirom u boćama koje organizira Boćarski klub Vrsar te rekreativna biciklijada stazom Archeocultour i pješačenje uz obalu i bajkovitom šumom Kontija.

Foto TZ Vrsar
Foto TZ Vrsar

Program na trgu započinje u 10.00 s merkatom jesenskih proizvoda gdje će svi posjetitelji imati mogućnost kupnje mandarina, jesenskog cvijeća, proizvoda od drva, kolača, suhomesnatih proizvoda i ostalih istarskih delicija.

Najšareniji kutak fešte bit će svakako dječji kutak s kreativnim radionicama i dvije predstave. Prva lutkarska predstava s početkom u 11.00, a druga dječja predstava u 14.00. Neizostavno crtanje po licu i novitet ovogodišnje fešte, detektivska igra na otvorenom, potraga za izgubljenim receptom vrsaranskih amareta.

Jesensko izdanje Casanova ture koje započinje u 15.00 namijenjeno je svima koji su bili zauzeti tijekom ljetnih mjeseci i nisu imali prilike doživjeti iskustvo najzavodljivije ture u Istri i saznati kakve je dojmove o Vrsaru stekao Giacomo Casanova prilikom njegovog posjeta prije skoro 300 godina.

Foto TZ Vrsar
Foto TZ Vrsar

Vrsaranske udruge pobrinut će se za bogatu gourmet ponudu tradicionalnih istarskih jela i jela pripremljena s namirnicama iz Jadranskog mora u sklopu projekta „Jedi zdravo čuvaj plavo“.

Ugodan atmosfera u poslijepodnevnim satima nastavlja se na natjecanju u pripremi istarske supe a za dobru zabavu pobrinut će se zborovi Mendule i La Contrada, Anelidi, Bambus band, DJ Gogo i u 18.30 Klapa Teran. Za sve kvizoljupce organizira se pub kviz u 19.00 u staroj školi.

Kako ne bi otišli iz Vrsara bez uspomene, bit će uređen prigodan foto kutak.

Više informacija o programu na www.infovrsar.com

Tar - Tekuće zeleno zlato Istre udruge Olea - Svi pristigli uzorci na analizu - Foto Tanja Kocijančić

TAR: Istarska udruga maslinara Olea organizira “Tekuće zlato Istre”

Foto Crveni križ Poreč

POREČ – Prikupljeno čak 78 doza krvi. Tri nova darivatelja