in

USKRS U FUNTANI: Potraga za pisanicama, uređeni photo pointovi, gastro-ponuda…

Foto Općina Funtana - Uskrsno ruho na Perilima

Ove godine Veliki tjedan i nadolazeći blagdan Uskrsa Funtana dočekuje u novom, posebno uređenom ruhu. Turistička zajednica općine Funtana, Općina i Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” za svoje su mještane i goste postavili nekoliko novih photo pointova kako bi im doživljaj Uskrsa u Funtani ostao u najljepšem sjećanju. Na ulazu u mjesto postavljena je i dva metra visoka pisanica ukrašena prigodnom uskrsnom čestitkom te grbom i nazivom mjesta.   

Ukrasi u Funtani za Uskrs 2023.
Ukrasi u Funtani za Uskrs 2023.

Uskrsno ruho Funtane poziva na šetnju ili vožnju biciklom. Prigodno uređeni photo pointovi i parkovi na šetnici “Bernardina” mame na uživanje uz more i stvaranje uskršnjih uspomena uz zalazak sunca koji oduzima dah.  Osim predivnih morskih vizura možete okusiti tradicionalne gastronomske delicije u lokalnim restoranima koji svoja vrata otvaraju baš pred Uskrs.

U crkvi Sv. Bernarda u četvrtak  započinje Veliko Uskrsno trodnevlje Misom večere Gospodnje. Obred Velikog petka započinje u 19:00 h u crkvi Sv. Bernarda gdje će se prikazati muka po Ivanu, procesija sa svijećama i ljubljenje križa.  Na Veliku subotu u 20:00 h služit će se misa i blagoslov hrane kao i na sam Uskrs u nedjelju.

Prigodni animacijski program za najmlađe pripremila je Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva”. U subotu 8.4.2023 pozivaju djecu da im se pridruže na sportskom igralištu “Perila”, pomognu riješiti zagonetke i krenu u potragu za skrivenim pisanicama. Program započinje u 11:00 h na igralištu “Perila”. Postanite detektivi i nađite gdje je Uskršnji zeko sakrio pisanice!

U organizaciji Udruge za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” prvi je put organiziran i Uskršnji kamp za djecu u kojem će djeca od 6 do 12 godina iskusiti svoje outdoor vještine i provesti praznike uz puno zabave i druženja. 

-Vrijeme Velikog tjedna predstavlja i službeni početak turističke sezone stoga neka  Funtana bude Vaša destinacija. Doživite naše mjesto baš u vrijeme blagdana Uskrsa kad se priroda budi, a sa njom se i cijelo mjesto pretvara u mjesto odmora, doživljaja i lijepih uspomena uz more. Sretan Uskrs žele Turistička zajednica općine Funtana, Općina Funtana i Udruga za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“, poručili su iz Funtane.

Foto Policijka uprava istarska - Ilustracija motociklist

Vozači motocikla i mopeda vozite oprezno! Lani velik broj poginulih i ozlijeđenih motociklista

Foto Grad Poreč

POREČ: Gradski čelnici na uskrsnom prijemu kod novog biskupa Štironje