in

USKRS U POREČU: Šugo od karamali s palentom, 300 pisanica i 4 dana zabave za sve uzraste

Foto: TZ Poreč
Nenad Velenik/Foto Tanja Kocijančić

Posjetitelje Poreča već tradicionalno ovog će vikenda na glavnom trgu dočekati slatki mirisi i okusi Uskrsa, najvećeg vjerskog blagdana. Program će se odvijati tijekom sva četiri blagdanska dana, a sve će početi u petak u 10 sati otvaranjem sajma tradicionalnih proizvoda s čak 17 štandova. Neće manjkati ni glazbe i dječjih radionica, a glavni događaj rezerviran je za nedjelju, na dan Uskrsa, kada će se kao i svake godine organizirati besplatni domjenak za sve građane na Trgu slobode. Nakon svečane mise u 10 sati dijelit će šugo od karamali s palentom, malvazija i 300 pisanica, sve uz glazbenu kulisu Big Banda iz Pule.

Bogati program predstavio je danas na konferenciji za novinare direktor Turističke zajednice Nenad Velenik, koji je istaknuo da Poreč očekuje ovog vikenda deset tisuća turista, koji će ostvariti 40 tisuća noćenja. S obzirom da je prošle godine Uskrs bio skoro mjesec dana ranije, ovog će to puta biti 30 posto više gostiju nego lani. Turiste će dočekati čak 20 otvorenih hotela i privatni smještaj, a uobičajeno se očekuje najviše Nijemaca, Austrijanaca, Talijana, Slovenaca i Hrvata.

-U petak i ponedjeljak, 22. travnja, cijeli će dan na trgu proizvođači na štandovima nuditi vino, rakiju, med, maslinovo i ulje od konoplje, lavandu, suvenire od kamena i drugo. Interes za štandove je velik, a proizvođačima ih dajemo besplatno na korištenje. U subotu organiziramo radionicu izrada ukrasa za Uskrs i mozaika, a svirat će Alfa Time Band. Nedjelja je rezervirana za bogati besplatni domjenak za sve naše građane i goste, a ponedjeljak će biti posljednji dan sajma, naglasio je Velenik.

Dodao je da će u nedjelju na trgu hranu dijeliti i gradonačelnik Loris Peršurić.

Svi programi su besplatni, naglasio je Velenik, a dar su TZ-a i Grada Poreča.

GRČKI BROD NASUKAO SE U PULI: Za dlaku izbjegnuta havarija!

Sutra u Ližnjanu policija će uništiti bombu – građani se ne smiju približavati!