in

Ususret Valentinovu – radionica ručno rađenog papira Moj papir u subotu

Knjižnica Vodnjan

Bliži se Valentinovo, a uz ljubav, najbolji dar je ručno izrađeni znak pažnje. Povod je to za još jednu radionicu ručne izrade papira Moj papir pod vodstvom Ane Cvitić u subotu, 3. veljače 2024. u 11 sati u Knjižnici Vodnjan.

Radionica je prilagođena dječjem uzrastu, ali zbog potrebnih vještina, predviđena je za djecu stariju od 10 godina.

Sudjelovanje se ne plaća, no broj mjesta je ograničen pa je prijava na radionicu obavezna: dođite osobno u knjižnicu ili se javite na vodnjan@gkc-pula.hr ili 052 512 572.

Evo što voditeljica radionice kaže o sebi i zašto baš papir:

Moje ime je Ana Cvitić, magistra sam dizajna koja od završetka studija ima svoj obrt za dizajn. U njemu je nastalo mnogo kreativnih ideja (nekih manjih, nekih većih). Dugo godina je to bio studio za grafički dizajn i digitalni print, a sada odnedavno postaje studio za ručnu izradu papira.

Papir i njegova “moć” je od samog početka studija bio moja strast, koju ću probati (nadam se) prenijeti na sve vas koje to bude zanimalo. Papir je nešto što koristimo svakodnevno i ne razmišljamo o njemu, a zapravo je vrlo moćan alat pomoću kojeg izražavamo sve svoje misli, ideje, skice, riječi… Papir je omogućio čovjeku da ostavi svoj trag u svijetu!

Nadam se da ću vas svojim radom, svojim ručno rađenim papirom uspjeti uvesti u taj predivan svijet stvaranja gdje ćete moj, odnosno svoj papir koristiti za sve svoje ideje s radošću!

Nema kratke verzije izrade papira, ne može biti gotov za sutra, ne možeš ga napraviti puno. Ide polako, korak po korak, ne izostavljajući ni jedan, ne požurujući nijedan! Kao mali slow motion rituali koje izvodiš ponovo i ponovo, meditirajući cijelo vrijeme.

Maškarano ludilo zahvatilo Badernu – Za sve je krivo Smećko Šporkačun

Foto Crveni križ

U Poreču u subotu akcija darivanja krvi