in

Vikend u Novigradu – Obavezno posjetite Park Food Fest – jedinstveni street food događaj

Foto TZ Novigrad - Park Food Fest na Mandraču

Šarmantna luka Mandrač i obližnji Park novigradskih ribara ovog vikenda ugostit će brojne ljubitelje vrhunske kulinarske ponude, koji će u jelima s nogu uživati kao u hvaljenim restoranima. Park Food Fest je jedinstvena eno-gastronomska manifestacija sjeverozapadne Istre koja će se održati u subotu 29. i nedjelju 30. listopada. Od podneva pa sve do večernjih sati posjetitelji će moći odabrati 15-ak specijaliteta s kojima će doživjeti nove, drugačije i jedinstvene gastronomske okuse u ribarskom gradiću, a nepca će moći osvježiti impresivnim izborom vina i craft piva lokalnih proizvođača.

Na dva dana Novigrad će postati omiljeni restoran u prirodi s pogledom na more, gdje će se moći ručati, večerati ili radoznalo uživati u gurmanskom zalogaju s partnerom i prijateljima. Park Food Fest spojit će popularni street food sa show cookingom. Tijekom dvodnevnog festivala veliku pažnju zasigurno će privući cijenjeni šefovi restorana Marina, Chemistry (Palazzo Rainis), Stari podrum i Konoba Nino i njihovi trenutci stvaranja kreativnih istarskih specijaliteta pred očima radoznalih posjetitelja. Njihova zamamna jela ograničeno će se prodavati u određenim terminima dana i savršeno će se sljubljivati s vinima hvaljenih lokalnih vinarija, poput Degrassi, Demark, Ghira, Leonardo Palčić, Moreno Ivančić, Pervino i Veralda, ali i craft pivima ovih istarskih proizvođača: Bura Brew, Još jena, Kampanjola i Vergal. Street food point će od samog početka do kraja večernjeg programa nuditi gurmanske burgere, tortilje na istarski način, istarsku paštu i, naravno, ukusne specijalitete s namirnicama iz mora, poput brodeta, morske salate i fritto misto, a spravljat će ih vrijedni timovi restorana Half 8 s Markom Botićem u glavnoj ulozi, Kod Marice i La taverna.

Park Food Fest je san svakog ljubitelja hrane i dobre kapljice. Može se uživati u zanimljivim okusima bez očekivanog restoranskog bontona. Moći će se odlučiti za kupnju jednog ili više jela ponuđača, a velik izbor vina točit će se na čaše koje će na kraju manifestacije gostima ostati kao suvenir. U opuštenoj atmosferi te uz zagarantiranu zabavu, satima će se na tanjurima izmjenjivati što moderna, što tradicionalna jela istarske kuhinje na bazi ribe, morskih plodova i mesa, kao i jela s gljivama.

Park Food Fest - Foto TZ Novigrad
Park Food Fest – Foto TZ Novigrad

Naime, koncept street food gastronomije izlazi iz okvira uvriježenih kulinarskih pravila i principa, a što su zadovoljni posjetitelji već iskusili 2019. godine, kada se novigradski Park Food Fest prvi put održao i nadmašio očekivanja organizatora.

28.10.2022..,Pula- Svecano otvorenje Opce Bolnice Pula. Beros, Plenkovic, MIletic, Hrstic. Photo: Srećko Niketić/PIXSELL

Plenković otvorio pulsku bolnicu vrijednu 877 milijuna kuna: To je kolosalan uspjeh

Ilustracija - Foto Ministarstvo mora i prometa RH bus

Kreće besplatna autobusna linija Umag – Buje – Bolnica Izola