in

VRSAR: Ribarska fešta uz vatromet, Febru i Griff & ZUCCHERO Celebration band

Foto TZ Vrsar

Četvrta ovogodišnja Ribarska fešta održava se na rivi u Vrsaru, u petak 12. kolovoza u 19 sati, a kada ujedno počinje zabavni program. Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta, Turistička zajednica Vrsara organizirala je dječji kutak s radionicama za najmlađe posjetitelje te spektakularni vatromet kojim obilježavamo ovogodišnju Ribarsku feštu. 

hrana riba ribarska fešta foto tz vrsar
Foto TZ Vrsar

Igre za djecu na temu mora

Najšareniji kutak Ribarske fešte je dječji kutak s radionicama na temu mora za najmlađe posjetitelje. Djecu očekuju crtanje, slikanje, izrada akvarija, oslikavanje lica, pecanje ribica i mnogo kreativne zabave koju je za ovu priliku osmislila udruga Birikina. Radionice u dječjem kutku su besplatne, a održavaju se tijekom trajanja fešte od 19 do 22 sata. Ovim putem TZ poziva najmlađe goste da se uključe na radionice i animaciju na rivi. 

Morske i istarske delicije za gurmane

Gourmet ponudu čini šest punktova tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice. Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pečeni krakovi od hobotnica, ražnjići od lignji, pljukanci s kaneštelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja pašteta, riblja salata, salata od folpi, burger od tune ili sabljarke i mnoge druge delicije. Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet kojeg će na četvrtoj ovogodišnjoj fešti pripremati Nikola Bikić na štandu s bijelom ribom. Stoga, dođite i provjerite je li ovogodišnja verzija brodeta zaslužila predznak najboljeg. 

Svi meniji prve Ribarske fešte dostupni su na internetskoj stranici: https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/.  

Ukoliko želite kušati, pokloniti ili odnijeti kući neku izvornu istarsku deliciju, za to će se pobrinuti istarski OPG-ovi koji će tijekom Ribarske fešte ponuditi svoje proizvode. Tako ćete na vrsarskoj rivi moći pronaći maslinovo ulje, likere, rakije, voće i povrće, prirodnu kozmetiku, lavandu, ručno izrađene drvene proizvode te štošta drugo.

Febra i Griff & ZUCCHERO Celebration band

Na pozornicu prvi stupa bend Febra koji izvodi pop, jazz, soul i blues glazbu s prizvukom rockabillyja uz koju će i najmirnije noge morati zaplesati. Glavna zvijezda večeri je Goran Griff & ZUCCHERO Celebration band koji nudi nezaboravnu atmosferu s najboljim hitovima, uključujući Overdose d’amore, Baila Morena, Cosi’ celeste, Diavolo in me, Senza una donna, Per colpa di chi, Bacco Perbacco i mnoge druge. Svakako, nastup koji ne želite propustiti!

I za kraj – vatromet u 23 sata! 

Središnja Ribarska fešta ovogodišnjeg ljeta kulminirat će vatrometom u 23 sata.

Web https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/ 

Facebook https://www.facebook.com/VrsarIstria 

INSTA https://instagram.com/vrsarinspires/  

pojas automobil

Najava akcije kontrole pojasa i nepropisne uporabe mobitela

vižinada foto općina

VIŽINADA: Predložite zaslužne mještane za općinska priznanja