in

Najava akcije kontrole pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

U četvrtak, 11. kolovoza od 9 do 13 sati i od 16 do 20 sati, policija će provesti prometnu akciju kontrole korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula će u četvrtak, 11. kolovoza 2022. od 9 do 13 sati i od 16 do 20 sati, provesti preventivno-represivnu prometnu akciju ”Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela”.

Na području PP Pula u 2022. godini, do 07. kolovoza 2022., zabilježeno je 395 prometnih nesreća, što je 11,6 % više u odnosu na usporedno razdoblje 2021. kada su zabilježene 354 prometne nesreće.

U prometnim nesrećama u ovoj godini smrtno su stradale četiri osobe (vozači osobnih automobila od kojih dvoje nije koristilo sigurnosni pojas tijekom upravljanja vozilom), teške tjelesne ozlijede zadobile su 32 osobe, a lake tjelesne ozlijede zadobilo je 146 osoba.

Tijekom izvještajnog razdoblja utvrđeno je 9.542 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 1.386 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te 1.812 prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja, te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda  pri prometnim nesrećama stoga apeliramo na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom, te da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, budući da njihovo korištenje tijekom upravljanja vozilom značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja.

U Bujama u četvrtak otvorenje izložbe LJUBAV

Foto TZ Vrsar vatromet

VRSAR: Ribarska fešta uz vatromet, Febru i Griff & ZUCCHERO Celebration band