in

Za vikend Choco Fest uz zabavu i utrku Brtonigla Adventure Trek

Foto Tz Brtonigla - Choco Fest

U subotu 18. veljače u središtu Brtonigle kreću dvije vrlo zanimljive manifestacije. Choco fest počinje u podne i odvijat će se tijekom subote i nedjelje. Za razliku od prethodnih godina festival čokolade ovog će se puta održati u zgradi brtoniškog Muzeja, gdje će izlagači, koji pristižu iz raznih krajeva, prezentirati bogatu ponudu čokoladnih delicija.

Foto Choco fest Brtonigla
Foto Choco fest Brtonigla

Izložbeni dio odvijat će se oba dana od 12 do 20 sati, a predviđen je i after party u subotu. Uz razne čokoladne delicije nudit će se i poznata brtoniška vina.

Prije otvaranja festivala čokolade u subotu će se održati Brtonigla Adventure Trek koja će se trčati pretežito po šumskim puteljcima i koja zahtjeva osim fizičke spreme, dobre orijentacijske sposobnosti. Podijeljena je u tri kategorije, koje se međusobno razlikuju po dužini staze i polaznoj točci. Fun & Run dužine 10,5 km startat će iz Brtonigle, kao i Challenger koja uključuje stazu od 25 km. Najzahtjevnija utrka, dugačka oko 43 km, nosi naziv Ultra i krenut će iz Grožnjana. U konačnici sve tri utrke završavaju u Brtonigli gdje ih dočekuje Choco fest u podne.

PROGRAM:

Foto TZ Brtonigla
Foto TZ Brtonigla

U subotu od 14:00 – 15:00 sati pulski chocolatier  i vlasnik obrta VR Choco Art -Vili Radonić prezentirati će put od sjemenke kakaa do pločice čokolade „ Frim bean to bar“, gdje će posjetitelji imati uvid u kompletan proces izrade čokolade.

U one koji se žele kreativno izraziti a i dobro zabaviti, u sklopu Choco Festa moći će se pridružiti radionici i u umjetničkoj atmosferi s akademskom slikaricom Mirnom Sišul te stvarati svoje male umjetničke kreacije.

 „Art & Wine“ – slikarska radionica uz degustaciju brtoniških vina  održati će se u subotu od 16:00-19:00 sati.

Istoga dana nakon 20 sati, posjetitelji će u atriju muzeja moći uživati na Choco after partiju, uz „Little Whisper“.

U nedjelju od 13:00-15:30 sati ne propustite izradu slatkih dragulja – čokoladnih pralina, za kojih će biti zadužena Porečanka Kristina Jehnić  iz umjetničkog ateljea KJ Pastry  jer svoje unikatne proizvode oslikava kistovima prethodno umočenima u posudice s raznim bojama.

Program se nastavlja od 16:00 – 19:00 sati s radionicom „Art & Wine“ izrade nakita kreatorice Mirne Sišul.

Za „Art & Wine“  radionice  potrebna je prethodna prijava na info@tzo-brtonigla.hr jer je broj sudionika ograničen. 

Brtonigla Adventure Trek
Brtonigla Adventure Trek

Na dvodnevnom Choco Festu bit će i bogata eno gastronomska ponuda uz daleko poznati „Poluotok“,  istarski dvojac koji živi filozofiju nekih drugih vremena, kada je hrana imala puniji okus a tempo je bio sporiji. Ivan i Vedran dva izvorna Istrijana iz Umaga koji su tajne dobre istarske kuhinje naučili od svojih nona i nonića, dočekat će vas uz kvalitetnu lokalnu hranu u ležernoj atmosferi uz Gram zvuka.

Foto Tz Brtonigla festival čokolada praline
Foto Tz Brtonigla – Choco Fest

Strastveni kolekcionari vinila objedinjeni u kolektivu Gram Zvuka, kroz 2 dana boravka u Brtonigli otkrit će vam neke od najsjajnijih soul/ funk/ jazz/disco dragulja. 

Ulaz na Choco Fest je potpuno besplatan, a besplatne će biti i razne degustacije u sklopu događaja.

Foto Općina Vižinada - Lidija Brdarić i Marko Ferenac

TZ Vižinada prvi put ima direktoricu

Foto Crveni križ

Prva akcija darivanja krvi u Bujama