in

Žminj craft beer festival 2022. vraća se nakon pauze – U ponudi 10 pivara, craft cola Monada, kvizovi i koncerti

Foto Općina Žminj

Nakon dvije godine pauze u Žminj se vraća 3. Žminj craft beer festival. Festival se održava 2. i 3. rujna, zad kaštela s početkom u 17 h. Ljubiteljima piva predstavit će se 10 pivara craft pive. Iz Istre dolaze njih četiri: Bruman – Buzet, SUXO – Pula, Kampanjola – Svetvinčenat i Vergal – Savudrija. Ostalih šest dolaze iz ostalih djelova Hrvatske: King’s – Rijeka, Saperlot – Varaždin, Devetka – Zabok, Popster pivovara – Slavonski Brod, Houblon – Zagreb i Pivovara 022 – Šibenik.

Ilustracija - Žminj craft beer festival
Ilustracija – Žminj craft beer festival

Jedan od noviteta je to da su do sada bili spod zidina žminjskog kaštela no radi lakše organizacije i ravnijeg terena, te pristupu vozilima odlučili su festival premjestiti zad kaštela. Feedback posjetitelja će reći jesu li opravdali mjenjanje pozicije ili se dogodine vraćaju spod zidina radi očaravajućeg abijenta.
Program će voditi Borna Šmer koji će kroz festival upoznati posjetitelje s pivarima i njihovom pričom kako su započeli, ali i vrijedno nagraditi. Oba dana bit će po dva kviza kako bi se posjetitelji upoznali sa svijetom craft pive. Kviz će se održati tako što će po tri dobrovoljca iz publike doći na pozornicu. Tada će voditelj svakome postaviti po tri pitanja. Osoba s najviše pogođenih pitanja osvaja vrijednu nagradu.
U sklopu festivala osim štandova s točenom pivom biti će štand craft piva na kojem će se moći kupiti pivo u bocama za ponijeti kući. Također u ponudi na šanku, uz ostalo piće, umjesto standardne posluživat će se prva hrvatska craft cola ”Monada” iz Rijeke. Monada je osvježavajuće piće, a nastala je inspirirana bogatom povijesti proizvodnje bezalkoholnih pića u Rijeci. Na bazi je karamele, a sadrži još i borovicu, limunsku travu, pivarski šećer i hmelj.
Na festivalu nećete ostati gladi jer tu je odličan tim iz Rijeke Fumo Santo food truck s burgerima, pomesom, vege tortiljama, hot dogom s kobasicom, OPG-om Žminjski gušti s tradicionalnim suhomesnatim proizvodima i slatki kutak za one najmlađe.
Svaka festivalska večer završit će koncertom.

U petak 2.9. nastupa Riječki bend Belfast food, a u subotu TTRT, bend iz Pazina. Oba dana uz njih za dobru glazbu tijekom festivalskih večeri i uživanja zadužen je DJ Neno iz Žminja.

Čitavo trajanje festivala odvijat će se foto nagradni natječaj na instagramu. Na samim festivalu bit će foto point s instagram okvirom na Žminj craft beer. Tako da će najbolja i najluđa slika s okvirom biti nagrađena. Pravila su takva da na instagramu objave sliku, označe prijatelje, a u opis stave obavezno hashtage #zminjcraftbeerfestival.

Odlukom članova udruge građana Geminianum najbolja slika bit će nagrađena u subotu navečer na samim festivalu vrijednom nagradom.
Bitno je napomenuti da staklena čaša koja ostaje posjetitelju košta 40 kn, a pivo se kupuje festivalskim bonovima koje se može uz čašu kupiti na ulazu.
Festival organizira udruga građana Geminianum iz Žminja uz potporu Općine Žminj i Turističke zajednice općine Žminj.

Presica za BOOktigu 2022. - Foto Tanja Kocijančić

Festival BOOKTIGA: U bogatom programu sajam, Vedrana Rudan, aukcije knjiga, programi za djecu…

Obilazak vrtića na prvi dan pedagoške godine - Foto Grad Poreč

Počela nova pedagoška godina – više od 700 djece u vrtićima i jaslicama